Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Guido is vaste gast bij dit Bossche restaurant: ‘Eerlijk koken is belangrijker dan tierelantijntjes’

Aangeboden door FF Swanjéé 13 augustus 2019

Guido Meulendijks woont 150 meter van Restaurant FF Swanjéé en komt er minstens een keer per week lekker eten en drinken. Hij neemt vaak zijn vrienden of zijn vrouw en kind mee en is vol lof over zijn stamplek: “Het vakmanschap en de eerlijkheid waarmee gekookt wordt: het klopt gewoon. Soms komen we hier om 19.30 uur binnen en dan rollen we na middernacht een keer naar buiten.”

Vaste plek aan de grillbar

“Wat ik heel mooi vind aan FF Swanjéé is dat, sinds ze geopend zijn, ze hun kwaliteit weten vast te houden. Dat is zeldzaam in de restaurantwereld. Ze gebruiken eerlijke producten, er hangt een fijne sfeer en ze hebben goede bediening. En het eten is altijd top!” Niet voor niets zit Guido het liefst aan de bar bij de grillplaat: “Hier kan je het allemaal een beetje observeren en dan heb je wat interactie met de kok.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Guido aan de grillbar. Foto: indebuurt Den Bosch
Guido aan de grillbar. Foto: indebuurt Den Bosch
Guido aan de grillbar. Foto: indebuurt Den Bosch

Guido bestelt niet standaard hetzelfde gerecht: “Ze hebben wisselende coquilles. En het concept van wapazz is leuk. Je kan zeggen: ‘ik ga alleen maar kleine hapjes eten’, door meerdere wapazz te bestellen. Maar je kan ook je buik vol eten aan black angus bavette. Ja, als je een mooi stuk vlees wilt, moet je naar FF Swanjéé!”

Crêpes Suzette op de kaart

De vaste gast komt zelf uit de horeca en heeft lang geleden als kok gewerkt. Guido: “Het is een eer dat mede dankzij mij de ‘crêpes Suzette’ op de kaart staat! Dit vind ik een van de mooiste desserts die er bestaan. Eenvoud is belangrijk bij koken: less is more.”

Het is een flensje dat in gekarameliseerde saus van onder meer boter, suiker en sinaasappel gepresenteerd wordt. “De bereiding begint bij de crêpe zelf, je moet er bijna doorheen kunnen kijken. De saus is essentieel. Het is leuk om nieuwe dingen te proberen in de keuken maar ook belangrijk dat je vasthoudt aan traditionele bereidingen. Eerlijk koken is belangrijker dan veel tierelantijntjes. Crêpes Suzette is zo’n traditioneel gerecht.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

De favoriete wijn van Guido. Foto: indebuurt Den Bosch
Glas wijn bij FF Swanjéé. Foto: indebuurt Den Bosch
FF Swanjéé. Foto: indebuurt Den Bosch

Wanneer je de beroemde stroganoffsaus of crêpes Suzette bestelt, bereidt de bediening de saus aan je tafel. “Het is echt een beleving. Daarmee onderscheidt FF Swanjéé zich van andere restaurants. Mensen die gezellig een avondje uit zijn, houden van die beleving eromheen.”

Favoriete wijn: Valserrano

Ook belangrijk voor Guido is een fles goede wijn: “Mijn favoriet is de Valserrano, een Spaanse wijn.” We lezen dat de Tempranillo druiven in vaten van Amerikaans eiken zijn gerijpt. “Ach, het is voor iedereen anders. De een houdt van een Franse wijn, ik drink graag deze Spaanse.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Guido voor het restaurant. Foto: indebuurt Den Bosch
Guido voor het restaurant. Foto: indebuurt Den Bosch

Guido kent de eigenaar van FF Swanjéé, Steef Spanjer, al heel lang: “Ik heb vroeger met zijn vader in de horeca samengewerkt. Steef en zijn zus Kim letten op de details en trainen hun personeel goed. Op het moment dat er iets fout gaat, en in de horeca gaat er altijd wel een keer iets fout, lossen ze het op. En ze onderscheiden zich in de manier waarop ze dingen oplossen.”

FF Swanjéé is alle dagen geopend van 12.00 tot 1.00 uur. Reserveer via onderstaande button je tafel. Je kan ze ook volgen op Facebook!


Meer over FF Swanjéé ontdekken?

FF Swanjéé

Gesloten16:00 - 22:00

Hinthamerstraat 76-78, Den Bosch

Lees ook:

Bosch’ mysterie: dit is waar de naam van restaurant FF Swanjéé vandaan komt

In de rubriek Bosch’ mysterie behandelen we iedere week een apart of raar gegeven uit de stad. Deze ...
FF Swanjee

Wil je zien: bij FF Swanjéé bereiden ze het eten aan tafel

Natuurlijk ga je naar FF Swanjéé om je buik te vullen met heerlijke gerechten, maar wist je dat de k...
ober mees

Ober Mees: ‘Voordat ik bij FF Swanjéé werkte ben ik er een keer uit eten geweest met een foute date’

De ober van de week: de gastvrije (jonge)man die jou heerlijke hapjes en drankjes komt serveren en j...

adv.