Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Frank is chef bij Restaurant KEK: ‘Vroeger kregen we nog een draai om onze oren’

Aangeboden door Restaurant KEK 11 september 2019

Van eetcafé tot sterrenrestaurant: de nieuwe chef van Restaurant KEK, Frank Vossen, heeft het allemaal gedaan. Sinds twee maanden werkt hij in de keuken op de Vughterstraat, maar hij zit al 25 jaar in het vak. En hij heeft het niet van een vreemde. “Mijn vader was een bekende kok in Den Bosch”, vertelt hij.

Frank kwam toevallig terecht bij Restaurant KEK: “Ik had zin om iets nieuws te gaan doen en vond een advertentie. Via een bureau kwam ik in contact met eigenaar Henk-Jan. Hij vertelde over zijn plannen en welke kant hij op wil. Ik stelde mezelf de vraag: ‘Pas ik in dat plaatje?’ Ja, dat zag ik wel zitten. Dus ik ging er gewoon voor!”

Mooie zaak met goede uitstraling

KEK zit op een ideale locatie en het restaurant heeft een grote binnenplaats met een terras. “Het is een ontzettend mooie zaak en het heeft een goede uitstraling. Ik zag gelijk dat hier veel potentie in zit. Bij binnenkomst loop je langs een muurschildering en de open keuken. En in het boothuis worden leuke partijen georganiseerd.”

De hele familie in de horeca

Zijn passie voor het vak heeft Frank niet van een vreemde: “Mijn vader was kok. Hij was echt een begrip in Den Bosch en heeft op verschillende plekken gewerkt. Mijn moeder en zus zaten in de bediening. En mijn opa was ober en kelner bij Hotel Central op de markt. Ik ben er echt mee opgegroeid.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Chef Frank Vossen. Foto: indebuurt Den Bosch

Alles leren van de chef

Zo leerde hij veel van zijn familie: “Vroeger hadden we nog geen internet. We moesten alles leren van de chef en keken tegen hem op. En we maakten alles zelf, er stond altijd een gebonden saus op. Ik merk dat dat echt een voordeel is. Al kregen we vroeger wel een draai om de oren als er iets niet goed ging. Dan gebeurde het geen tweede keer!”

Koken is net een vrouw: je proeft en ruikt eraan

Met een chef als vader heeft Frank thuis veel geleerd. Toch moet hij even nadenken als we vragen wat de belangrijkste les was. “Koken is net als een vrouw: je proeft en ruikt eraan en dan weet je of het goed is of niet”, besluit hij lachend.

Op de scooter

Nu woont de chef van KEK in Rosmalen met zijn vrouw (die hij natuurlijk in de horeca ontmoette) en drie dochters. “Speciaal voor deze baan kocht ik een scootertje. Zo ben ik binnen tien minuutjes hier. Ideaal!”

(Tekst loopt door onder de Facebookpost)

KEK staat voor koe en kreeft maar dat zorgt soms voor verwarring: “Mensen denken dat het heel duur en chique is maar dat hoeft helemaal niet. Ik zeg altijd: ‘Als je een keer iets anders dan anders wilt, moet je hier zeker komen eten.’ We onderscheiden ons, het is betaalbaar en leuk!”

Nieuwe kaart

Plannen met Restaurant KEK heeft Frank genoeg: “Binnenkort komt er een nieuwe kaart met daarop meer verschillende visgerechten, pasta’s en vegetarische opties. De hardlopers, zoals biefstuk met scampi’s, blijven.” Welk gerecht op de kaart hij als chef tipt? De optie ‘Keuzestress‘: “Dan heb je van alles wat!”

Bij Restaurant KEK bereiden medewerkers sommige gerechten, zoals de crêpes Suzette en steak tartaar, zelfs bij de gasten aan tafel. “Ik vind het heel leuk om met de gasten te praten. Daarom is het ook zo fijn dat de keuken open is. Mensen lopen langs en maken even een praatje.”


Meer over Restaurant KEK ontdekken?

Restaurant KEK restaurants en horeca

Gesloten17:30 - 22:00

Vughterstraat 100A, Den Bosch

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

KEK! 5 x waarom je snel een tafel moet reserveren in dit restaurant

Wanneer we aan Restaurant KEK denken, zien we natuurlijk het prachtige pand aan de Vughterstraat voo...
valetparking

Lekker fancy: valet parking bij restaurant KEK!

Een beetje sjiek hotel of restaurant kán tegenwoordig niet zonder valet parking. Ook restaurant KEK ...

adv.