Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fotografietraining of lesje Spaans nodig? Maak kennis met de cursussen van VU Den Bosch

Aangeboden door Stichting Volksuniversiteit ‘s-Hertogenbosch 28 augustus 2019

Zeker 80 docenten, meer dan 300 cursussen en ruim 3000 cursisten per jaar: bij VU Den Bosch is altijd wat te doen! En een ‘stoffig imago‘ heeft de volksuniversiteit al lang niet meer, volgens manager Helen van Drunen. “Leren doe je samen! Bij de bar willen we een ontmoetingsruimte creëren. Onze doelstelling is tenslotte ook gezelligheid.” Op zaterdag 31 augustus is de Open Dag van 10.00 tot 14.00 uur. 

Tijdens de Open Dag zijn er veel docenten om informatie te geven over de cursussen die in het najaar starten. Zo heb je creatieve cursussen als fotografie, Tai Chi, filosofie en kunstgeschiedenis. Voor persoonlijke ontwikkeling kun je sneller leren lezen, gelukkiger leren leven, je talenten ontdekken en nog veel meer. Maar de VU staat vooral bekend om het grote aanbod taalcursussen, waaronder Engels, Spaans, Frans, Italiaans, maar ook Nederlands voor anderstaligen, Japans, Chinees, Indonesisch, Latijn, Russisch en Turks. Daarnaast organiseert de VU lezingen en excursies.

Open Talenavond

Lukt het niet om naar de Open Dag te komen? Op maandag 9 september is er van 19.30 tot 21.30 uur ook een Open Talenavond. Daarbij is een aantal taaldocenten aanwezig. Zij geven informatie over de cursussen die in het najaar starten. Je kunt je zowel tijdens de Open Dag, als bij de Open Talenavond inschrijven voor cursussen, lezingen en excursies. Ook leuk: schrijf je je in? Dan ontvang je gelijk een leuke goodiebag!

Benieuwd naar de cursussen? Wij maakten een kleine selectie met een onze favorieten!

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Dikke dames van klei maken met Marijke Lucas

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Hoe leuk! Bij Marijke Lucas kan je een eigen dikke dame kleien! Je bepaalt zelf hoe jouw mollige, blote dame eruitziet, met zwemkleding of een jurkje en eventueel een hoedje of schoentjes. Na het kleien geef je de aankleding een kleurtje met glazuur. Mocht je meer tijd nodig hebben om het beeldje af te maken, dan kun je het beeldje thuis met acrylverf verven. Voor deze cursus heb je geen ervaring nodig!

Datum: Woensdag 30 oktober, drie lessen van drie uur
Tijd: 18.45 uur
Prijs: €79,- plus €15,- materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les
Meld je hier aan.

Scenario schrijven met Michel Kapteijns

Foto: Pexels

Stanley Kubrick zei ooit: ‘If it can be written, or thought, it can be filmed.’ Het proces van elke film begint met een idee en eindigt met de première, maar ergens daarin zit het scenario. Hoe werkt dat precies? Michel Kapteijns is scenarioschrijver van televisieseries en van korte en lange speelfilms. Samen kom je erachter welk verhaal jij wilt vertellen en hoe je tot een goed onderwerp komt dat bij jouw intenties past. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen dramatisch schrijven voor speelfilms en documentaires? Hoe ga jij jouw verhaal pakkend vertellen, hoe wek je jouw personages tot leven, hoe schrijf jij jouw filmverhaal op? Thuis mag je gaan schrijven en klassieke films kijken. Huiswerk was nog nooit zo leuk!

Datum: Woensdag 20 november, acht lessen van twee uur
Tijd: 19.30 uur
Kosten: €154,-
Meld je hier aan.

Website bouwen met WordPress met Petran Liket

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Wil je een eigen website bouwen maar ben je bang dat het mega ingewikkeld is? Dat valt wel mee! Petran Liket helpt je WordPress te begrijpen. Tijdens deze cursus bouw je in zeven lessen jouw eigen website! Het enige wat je nodig hebt is een eigen laptop waar je handig mee bent. Tijdens de cursus zorgt Petran ook voor de nodige plugis en widgets op je website, en hij legt de basis van SEO en zoekmachine-optimalisatie uit. Thuis kun je natuurlijk lekker zelf aan de slag!

Datum: Woensdag 30 oktober, zeven lessen van twee uur
Tijd: 19.30 uur
Prijs: €166,- plus €15,- materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les
Meld je hier aan.

Cursus NLP van Martijn de Jong

Foto: Pexels

Bedenk je altijd redenen waarom je iets niet moet doen? Martijn de Jong leert je ‘omdenken’, zodat je kan denken in oplossingen en mogelijkheden. Daarbij leer je het loslaten van oordelen en het eindresultaat. Martijn: “Het is mijn passie om mensen in contact te brengen met hun kwaliteiten, ambities en persoonlijke doelen. Om ze vervolgens in beweging te laten komen om hieraan vorm te geven.” Na deze lessen zie je plotseling overal oplossingen. Ideaal!

Datum: Donderdag 3 oktober, vier lessen van twee uur en vijftien minuten
Tijd: 19.30 uur
Kosten: €89,-
Meld je hier aan.

Chinees met Ling Kang

Beeld ter illustratie. Foto: VU Den Bosch
Beeld ter illustratie. Foto: VU Den Bosch

Heb je altijd al Mandarijn willen leren? Dat kan! Voordat je met deze cursus begint, is het aan te raden om enige basiskennis te hebben van Pinyin, de meest elementaire karakters te kennen en bekend te zijn met de basisprincipes van de taal.

Datum: Maandag 23 september, 22 lessen van een uur
Tijd: 19.30 uur
Kosten: € 229,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Meld je hier aan.

Basiscursus fotografie van Denise van de Stappen

Foto: VU Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Wil je beter leren fotograferen? Denise van de Stappen legt je alles uit over belichting, compositie, uitsnede en creatieve onscherpte. Ook behandelt ze portret-, macro-, landschaps- en architectuurfotografie. Snap je eigenlijk nog niet zo veel van ISO, witbalans en diafragma? Dan is het slim om eerst de cursus ‘Omgaan met de digitale camera – voor beginners’ te volgen. Daarbij leer je alles over de instellingen P, S, A en M. Je kan op zaterdag 5 oktober ook meewandelen met Denise naar De Moerputten waar je alles leert over natuurfotografie!

Datum: Donderdag 7 november, acht lessen van twee uur
Tijd: 19.00 uur
Kosten: €194,-
Meld je hier aan.

Kunstgeschiedenis van Carla van Bree

Foto: Pexels

Carla van Bree neemt je mee in de geschiedenis van de Westerse kunst! Dat begint in deze cursus bij de Griekse beeldhouwkunst, tempelbouw en vaasschilderkunst. Daarna behandelt ze de religieuze beeldhouwkunst en altaarstukken van de Middeleeuwen. Vanaf de vijftiende eeuw vindt in Italië een artistieke omwenteling plaats. Da Vinci, Michelangelo en Rafaël zijn de grote vernieuwers. Na de Renaissance komt een periode van artistieke dynamiek. De cursus van Carla is het eerste deel van twee cursusreeksen over de Westerse kunst. In het voorjaar volgt deel twee!

Datum: Vrijdag 27 september, tien lessen van twee uur
Tijd: 10.00 uur
Kosten: €198,-
Meld je hier aan.


Meer over Stichting Volksuniversiteit ‘s-Hertogenbosch ontdekken?

Stichting Volksuniversiteit ‘s-Hertogenbosch opleidingen

Vandaag gesloten

Havensingel 24, Den Bosch

Bekijk meer:opleidingen
Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.