Eten bij… FF Swanjéé met Koen (29) in de keuken: ‘Van mayo tot ijs, we maken alles zelf’

Aangeboden door FF Swanjéé

In de keuken staat Koen van den Heuvel. Foto: indebuurt Den Bosch

We mochten een hapje eten bij FF Swanjéé op de Hinthamerstraat! De keuken staat bekend om de wapazz, dat zijn kleine, wereldse gerechten. Maar je kan hier ook heerlijke steaks van de grill eten of een luxe cocktail drinken. Bestel je een crêpe Suzette als toetje (zoals wij)? Dan wordt het gerecht bij jou aan tafel bereid! Check ons fotoverslag en interview met kok Koen van den Heuvel (29):

We laten ons vandaag verrassen door een selectie kleine gerechtjes uit de keuken van FF Swanjéé. Wat staat er voor ons op het menu? Vooraf krijgen we forel met een rode bietencrème, appelgel en crème fraîche én kalfstartaar op Japanse wijze gemaakt met sesamolie, zoetzure radijs, chutney en een yuzu dressing met citrusvrucht.

(Tekst loopt door onder de foto’s van het voorgerecht)

Een kijkje in de keuken

Ben je benieuwd naar de werkwijze van keukenbrigade? Je kan bij FF Swanjéé als gast in de keuken gluren! Nadat we ons voorgerecht hebben opgepeuzeld, nemen we de camera mee om de bereiding van het hoofdgerecht vast te leggen:

(Tekst loopt door onder de foto’s van de keuken)

We raken in gesprek met kok Koen van den Heuvel (29). Hij werkt sinds vier maanden in het restaurant. “Je staat hier echt als team en dat is nodig want het is altijd druk! De werkdruk ligt daardoor hoog maar dat vind ik juist fijn. Je bent continu bezig.”

Het hoofdgerecht

Als hoofdgerecht krijgen we krokant gebakken zeebaars op de huid met een risotto van saffraan, basilicum vinaigrette en een crème van doperwtjes. Daarnaast serveert Koen gebakken eend met een crème van bospeen, quinoa met citrus, jus van vijf spicen en zoetzure kumquats.

(Tekst loopt door onder de foto’s van het hoofdgerecht)

Zelf gerechtjes bedenken

Vooral populair zijn de wapazz, de kleine gerechtjes: “Je kan op die manier de hele kaart uitproberen. Het menu verandert vaak en wij mogen als medewerkers ook meedenken. Chef Frank vraagt altijd vooraf of we ideetjes hebben en dan hakt hij de knoop door.” Zo staat dankzij Koen de escalivada op de kaart: “Dit is van oorsprong een Catalaans gerechtje. Het is gegrild olijvenbrood ingesmeerd met tomaat en knoflook, en met een crème van aubergine uit de oven. Daarbij poffen we paprika en voegen we ingelegd ansjovis toe.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Terwijl we in het restaurant smikkelen van het hoofdgerecht, zien we de ene na de andere lekkernij langskomen. Achter de grillbar maakt eigenaar Steef steaks klaar en de bediening serveert alles met een grote glimlach!

Crêpes Suzette

Voor we het weten, zijn we bij het toetje aanbeland. We besluiten buiten op het terras met uitzicht op de Sint-Jan verder te eten. Het laatste gerecht is wel héél bijzonder: de crêpes Suzette worden namelijk voor onze neus bereid:

(Tekst loopt door onder de foto’s van crêpe suzette)

Koen uit de keuken vertelt over zijn werkplek: “Het is echt een familie. Steef en Kim staan altijd klaar om je te helpen en we worden bij alle beslissingen betrokken. Voor mij is deze levensstijl perfect: elke dag is anders en het is altijd een verrassing wat er gaat gebeuren.”

(Tekst loopt door onder de foto’s van alle gerechten op een rijtje)

Alles vers en zelf gemaakt

“We maken alles zelf in onze eigen keuken: van het ijs tot aan de mayonaise”, vertelt Koen trots. “Alleen het brood maakt een bakker, maar wel speciaal op ons recept. Onze interactie met de gasten is ook belangrijk. Zeker achter de grillbar maak je veel contact. Dat is ontzettend leuk!”

Reserveren? Dat kan hier!

Lees ook:

FF Swanjéé

Hinthamerstraat 76-78, 5211 MS Den Bosch

Nu gesloten

Meer informatie

FF Swanjéé

Hinthamerstraat 76-78, 5211 MS Den Bosch

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Receptionist of werken bij My Jewellery: 5 x Bossche vacatures”

Receptionist of werken bij My Jewellery: 5 x Bossche vacatures

Ga naar “Bas en Anne van Cafetaria De Boemerang: ‘Gasten nemen ’s ochtends een kop koffie met gehaktstaaf’”

Bas en Anne van Cafetaria De Boemerang: ‘Gasten nemen ’s ochtends een kop koffie met gehaktstaaf’

De Boemerang
Ga naar “Speeltoestellen installeren of klanten bellen: 5 x deze banen in Den Bosch zijn nu beschikbaar”

Speeltoestellen installeren of klanten bellen: 5 x deze banen in Den Bosch zijn nu beschikbaar

In onze gids

Ga naar “Pannenkoekengoed”

Pannenkoekengoed

  • Ketsheuvel 7
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Aardbeien Walk-in J&B”

Aardbeien Walk-in J&B

  • Vughterstraat 34
  • Restaurants en horeca
  • 10:00 - 19:00
Aardbeien Walk-in

Nu geopend

Ga naar “Daisy’s Den Bosch”

Daisy’s Den Bosch

  • Vijverlaan 81
  • IJssalons
  • 12:00 - 21:00
Daisy's Den Bosch

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Air So Pure luchtzuiverende planten van € 5,99 voor € 3,49”

Air So Pure luchtzuiverende planten van € 5,99 voor € 3,49

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “Gewatteerde 2-in-1 jas € 19,99”

Gewatteerde 2-in-1 jas € 19,99

  • Aldi
  • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “Brabantia Indu+ zwart pannen van € 23,99 voor € 11,99”

Brabantia Indu+ zwart pannen van € 23,99 voor € 11,99

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “Woood Sara fauteuil Velvet € 149,00”

Woood Sara fauteuil Velvet € 149,00

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “alles van Vileda 25% korting”

alles van Vileda 25% korting

  • Blokker
  • Geldig t/m 24 oktober 2021

Vacatures

Ga naar “Casinomedewerker”

Casinomedewerker

  • Flash Casino
  • Parttime
Flash Casino

Topper

Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

  • Amazing Oriental Den Bosch
  • Fulltime/Parttime
toko den bosch

Topper

Ga naar “Flexibel werk in ‘s-Hertogenbosch”

Flexibel werk in ‘s-Hertogenbosch

  • Tempo-Team
  • Parttime
Ga naar “Medewerker avond administratie”

Medewerker avond administratie

  • IQ Select
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Financial Controller Accountancy Bedrijfseconomie | HBO WO | 4.100 – 5.500”

Financial Controller Accountancy Bedrijfseconomie | HBO WO | 4.100 – 5.500

  • WR.nl Solliciteren
  • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Spirituele beurs Den Bosch”

Spirituele beurs Den Bosch

  • 14 november 2021
Ga naar “Borstcrawl clinic voor volwassenen”

Borstcrawl clinic voor volwassenen

  • 11 september 2021
Ga naar “EK Petanque”

EK Petanque

  • 1 juni 2022