Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een rustplaats in de natuur: 5 weetjes over natuurbegraven

Aangeboden door Natuurbegraafplaats Maashorst B.V. 8 september 2019

Heb je er al eens over nagedacht: een laatste rustplaats in de natuur die voor altijd van jou is? Op 22 september kun je vrijblijvend naar de informatiedag van natuurbegraafplaats Maashorst van 11.00 tot 15.00 uur. Daar kun je terecht met al je vragen over natuurbegraven. Wist je bijvoorbeeld dat nabestaanden geen zorgen hebben over grafonderhoud? Check hier alle weetjes:

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Je kan nú al een eigen plek kiezen

Foto: Twycer. Natuurbegraven Nederland

Op natuurbegraafplaats Maashorst ben je vrij om nu al zelf, of samen met je partner, een eigen plek te kiezen die bij jou past. Een plek die onderdeel is en blijft van de natuur. Samen met Natuurmonumenten zorgen ze ervoor dat deze plek voor altijd behouden blijft. Zo’n 80 procent van de mensen die een natuurgraf hebben, kiest een plek bij leven en in goede gezondheid.

Veel flora en fauna in het veelzijdige natuurgebied

Foto: Twycer. Natuurbegraven Nederland

Op de 26 hectare omvattende natuurbegraafplaats vind je naast een heleboel insecten ook dassen, reeën en verschillende soorten vogels. Het bos wordt afgewisseld met heide en ven. Dit maakt de Maashorst tot een bijzonder en veelzijdig natuurgebied. “De rode bosmier en kleurrijke vlinders profiteren van de boskamers die we creëren. Omdat de zon op deze open plekken in het bos de grond verwarmt, kan flora groeien en bloeien en neemt het aantal diersoorten toe”, vertelt Marcel Janssen, natuurbeheerder van natuurbegraafplaats Maashorst.

Nabestaanden hebben geen zorgen over grafverlenging en grafonderhoud

Foto: Twycer. Natuurbegraven Nederland

Alles is voor altijd goed geregeld en je nabestaanden hebben geen zorgen over grafonderhoud of grafverlenging. De natuur zorgt voor de plek. Natuurbegraafplaats Maashorst heeft enkel eeuwigdurende grafrechten, die niet meer verlengd hoeven te worden. Het is juridisch goed geborgd door de notaris, voor nu en in de toekomst.

Altijd vrij toegankelijk

Foto: Twycer. Natuurbegraven Nederland

Ben je nieuwsgierig en wil je kennis maken, maar ben je verhinderd op 22 september? Je bent zeven dagen per week welkom op natuurbegraafplaats Maashorst tussen 8.30 en 17.00 uur en op zondag tussen 11.00 en 16.00 uur. Het natuurgebied is altijd vrij toegankelijk voor iedereen tijdens de ‘openingstijden van de natuur’ tussen zonsopgang en zonsondergang. Je kunt ook vrijblijvend een afspraak maken, dan zorgen zij dat ze alle tijd voor je hebben.

Stel al je vragen op zondag 22 september

Foto: Twycer. Natuurbegraven Nederland

Een plek in de natuur: wat houdt dat precies in? Hoe regel je het? Wat zijn de kosten? Wil je meer weten over natuurbegraven, verzekeringen, het begraven van een urn, herbegraven en betalen in termijnen? Kom dan naar de informatiedag. Tijdens lezingen lichten de medewerkers van natuurbegraafplaats Maashorst deze onderwerpen helder toe. Bezoek een lezing om 11.00 uur, 12.30 uur of 14.00 uur en wandel aansluitend mee in het natuurgebied. De koffie staat klaar!


Meer over Natuurbegraafplaats Maashorst B.V. ontdekken?

Natuurbegraafplaats Maashorst B.V. gemeente en lokale diensten

Franse Baan 2, Schaijk

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

Lees ook:

Een laatste rustplek tussen de bomen en vlinders: dit is natuurbegraven

Veelkleurige vlinders en zoemende bijen vliegen tevreden van bloem naar bloem. Graslanden, open heid...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.