Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Night at the Museum! 7 x doen op de gratis zomeravond van het Museumkwartier

Aangeboden door Het Noordbrabants Museum 23 juni 2019

Heb je altijd al ’s avonds in het museum willen zijn? Wij wel! Op zaterdag 29 juni zijn Het Noordbrabants Museum en Design Museum gratis te bezoeken van 19.00 uur tot 22.00 uur. Daarbij is op de zomeravond in het Museumkwartier van alles te doen: onder andere een dansvoorstelling, livemuziek en een design quiz. Check het snel!

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Zomeravond in het Museumkwartier

Foto: Het Noordbrabants Museum

Dit is een unieke kans om de tentoonstellingen te ervaren in het sfeervolle avondlicht! Natuurlijk moet je naar het Van Goghpaviljoen. Het Noordbrabants Museum is de enige museumlocatie in Zuid-Nederland met originele werken van Vincent van Gogh. Loop een rondje tussen de oude meesters en ontdek werken van de Bossche Jan Sluijters in de Paleiszalen.

Ben je meer fan van de moderne en hedendaags kunst? In de Quistvleugel vind je een mooie mix van schilderijen, foto’s en sculpturen. En op de begane grond worden tot de zomer surrealistische topstukken van onder meer Salvador Dali, René Magritte en Man Ray getoond.

Dansvoorstelling in de tentoonstelling Ali Banisadr

Panama Pictures. Foto: Het Noordbrabants Museum

Het Bossche gezelschap Panama Pictures treedt op tussen de werken van de tentoonstelling Foreign Lands van Ali Banisadr. Zij dansen een fragment uit hun laatste voorstelling Requiem for Lost Things, speciaal bewerkt voor deze avond in Het Noordbrabants Museum. Daarna wordt meer vertelt over de schilderijen van de Iraans-Amerikaanse kunstenaar.

De werken zijn een weerspiegeling van zijn Iraanse afkomst. Het is een mix van orde en chaos, van schoonheid en horror. Wat Banisadr als schilder én als mens uniek maakt: hij heeft de gave om de interne ruis die hij constant in zijn hoofd hoort om te zetten in prachtige schilderijen. Hier wordt natuurlijk uitgebreid over verteld tijdens de rondleiding.

Yogalessen tussen keramische kunst

Geert Lap. Foto: Erik en Petra Hesmerg

Om even bij te komen, zijn er yogalessen tussen het verstilde werk van keramist Geert Lap in het Design Museum. Het is de perfecte plek voor een moment van rust. Laps ‘keramische oeuvre’ staat in de traditie van het modernisme, dat zich afzet tegen versiering. Hij streefde naar perfectie. Als iets niet aan zijn strenge eisen voldeed, ging het letterlijk onder de hamer!

Livemuziek in de sfeervolle Paleistuin

Foto: Anita Weisink

In de Paleistuin van het Museumkwartier kun je genieten van een hapje, een drankje én livemuziek. De sfeervolle binnentuin is zonder twijfel een van de mooiste plekken van het Museumkwartier. Door de subtiele belichting is het er juist in de avonduren heel sfeervol. Een echte blikvanger is de majestueuze, bijna twee eeuwen oude, rode beuk. In de tuin staan allerlei mooie beelden. Genoeg te zien dus!

Test je designkennis met de quiz

Foto: Dol Dwaze Design Pubquiz

In Design Museum Den Bosch kun je meedoen met De Doldwaze Dutch Design Quiz, een feest voor de verstokte designliefhebber en de enthousiaste leek. Weet jij alles over design? Heb je vrienden die er net zo gek op zijn als jij? Geef je dan op! Tijdens vier rondes word je met een gezonde dosis designhumor aan de tand gevoeld over design, de geschiedenis en gossip.

De Geur van Succes

Zaalfoto De geur van succes. Foto: Joep Jacobs

In de tentoonstelling ‘De Geur van Succes’ vind je bloemstillevens, miniaturen op snuifdoosjes, gravures met botanische studies, brieven en portretten van Gerard & Cornelis van Spaendonck. Het Noordbrabants Museum heeft de grootste collectie werken van de broers in Nederland. En dit is ook cool: er staan ook allerlei historische objecten uit de periode waarin ze leefden, zoals een échte guillotine!

Speciale rondleidingen en lezingen

Design Museum. Foto; Ben Nienhuis

Wil je de tentoonstelling Modern Nederland 1963-1989 met andere ogen bekijken? Dat kan door te kiezen uit speciale rondleidingen met bijzondere titels als Lelijk, saai en grijs en Modern, wie heeft het er nog over? De tentoonstelling geeft een levendig beeld van design, architectuur en kunst uit deze periode. Het is een feest der herkenning voor iedereen die zich deze tijd herinnert!

Meer informatie over de zomeravond in het Museumkwartier vind je hier.


Meer over Het Noordbrabants Museum ontdekken?

Het Noordbrabants Museum musea

Gesloten11:00 - 17:00

Verwersstraat 41, Den Bosch

Bekijk meer:musea

Zie ook:

IXXI Noordbrabants Museum

Echt waar! Deze IXXI’s pluk je op vrijdag letterlijk grátis van de muur

De tentoonstelling 'De geur van succes' opent op 26 april in Het Noordbrabants Museum. Om dat te vie...
Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.