Dit is de enige écht duurzame bloemist van Den Bosch

Aangeboden door Bloemsierkunst Oxalis 19 maart 2019

Als je regelmatig rondloopt op de Rompertpassage, dan ken je vast Bloemsierkunst Oxalis. De bloemist bestaat al bijna 18 jaar en is inmiddels een begrip. Maar wist je ook dat de eigenaren hard hun best doen voor het klimaat: de bloemist heeft zelfs een gouden duurzaamheidscertificaat!

Volgens de onafhankelijke Barometer Duurzame Bloemist is Bloemsierkunst Oxalis de meest duurzame bloemist van Den Bosch. Een gouden certificaat verdien je als minstens 50% van de bloemen en planten duurzaam zijn ingekocht. Bij Oxalis is dat percentage zelfs 63%. Ze kopen bijvoorbeeld bloemen met het Milieu Programma Sierteelt en Fair Flowers Fair Plants-keurmerk in.

Duurzaam gekweekte bloemen en planten

Trotse eigenaar Marieke van der Hoorn runt de boel samen met haar man Ramon. Hij vertelt: “Onze bloemen en planten zijn grotendeels duurzaam geteeld of gekweekt. Daarbij zijn zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ook hebben de bloemen een keurmerk.”

Bloemsierkunst Oxalis
Foto: Facebook Bloemsierkunst Oxalis

Afvalscheiding en afbreekbaar plastic

Al het afval van Bloemsierkunst Oxalis wordt tot in detail gescheiden: glas, papier, batterijen, plastic, enzovoorts. De schoonmaakmiddelen van de bloemist zijn ecologisch en er zit geen chloor in. “Wij werken verder met papier dat niet gebleekt is en ons folie, die we gebruiken om boeketten in te pakken, is biologisch afbreekbaar,” vertelt Ramon.

‘Zelfs de bedrijfsleider van een grote supermarkt komt bij mij bloemen halen!’

De bloemist houdt maandelijks het verbruik van zijn winkel in de gaten: “We zorgen voor een zo laag mogelijk verbruik. De winkel is bijvoorbeeld verlicht met LED-lampen.” Ook de bezorging van bloemen en planten aan zakelijke klanten gebeurt met schone busjes.

Investeren in werknemers

Duurzaam ondernemen gaat natuurlijk verder dan het gebruik van ecologische producten en besparen van energie. Bij Oxalis investeren ze in een fijne arbeidsrelatie: “Onze werknemers hebben een goed CAO. Ook kunnen ze trainingen volgen zodat ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen. We zijn altijd op zoek naar goede bloemisten om ons team te versterken.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Weer een mooi bosje fleurigheid in huis 🙂 #anjer #trosroos

Een bericht gedeeld door NicoleVvdH (@nicolevvdh) op

De keurmerkbloemen van Bloemsierkunst Oxalis zijn iets duurder om in te kopen, maar ze blijven heel lang mooi: “Onze boeketten staan ruim een week, als het niet langer is. Daar staan we echt om bekend. Zelfs de bedrijfsleider van een grote supermarkt komt bij mij bloemen halen!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bloemsierkunst Oxalis. Meer over Bloemsierkunst Oxalis ontdekken?

Bloemsierkunst Oxalis bloemisten

Nu gesloten08:30 - 17:30

Rompertpassage 1, Den Bosch

Bekijk meer:bloemisten

Lees ook…

bloemstuk oxalis

Tipje: door deze bloemen wordt je huiskamer een stuk gezelliger

Sinterklaas is weer terug naar Spanje en dat betekent natuurlijk: tijd voor kerst. Heerlijk om je ke...

7 x waarom je nu een bloemetje moet bestellen bij deze winkel

Jullie hebben gekozen: hier haal je de mooiste bloemen in Den Bosch

adv.