Dit is waarom je je nú moet inschrijven voor de Week van VrijwilligersAcademie073

Wisten jullie dat maar liefst 39% van de Bosschenaren actief is als vrijwilliger? Wauw! De Week van VrijwilligersAcademie073 vindt plaats van 8 t/m 11 april en is speciaal georganiseerd voor vrijwilligers en actieve burgers: mensen die zich belangeloos inzetten voor een ander.

Voor de zevende keer wordt de Week van VrijwilligersAcademie073 georganiseerd. Een bomvolle week met workshops, presentaties, excursies en ontmoetingsmomenten. Per activiteit betaal je maar 4,- euro! Je moet je wel even inschrijven via deze link. Dat kan tot en met zondag 31 maart maar VOL = VOL, dus wees er snel bij! Wij zochten alvast de meest interessante activiteiten voor jullie uit.

Wat is er te doen?

De hele week wordt aandacht besteed aan eenzaamheid, online veiligheid, genderidentiteit, EHBO, taallessen, en ga zo maar door. Op maandag kan je naar het ‘AutismeBelevingsCircuit’, waarbij je ervaart hoe het is om autisme te hebben. Op woensdag kun je onder meer kennis maken met Hatha Yoga en wordt er aandacht besteed aan timemanagement. Donderdagochtend is er een rondleiding door het Oeteldonks Gemintemuzejum waarbij je alles leert over carnaval.

(Tekst loopt door onder foto’s)

Foto: Galant Vrijwilligersnetwerk
Foto: Galant Vrijwilligersnetwerk
Foto: Galant Vrijwilligersnetwerk

En verder?

Bij de Verscholen Stadswandeling doet een voormalig dakloze zijn verhaal aan de hand van plekken in de binnenstad. Wat betekent het om dakloos te zijn? Hoe leef je dan en wat maak je mee? Aanrader! En op dinsdag vertelt Jill van de Laar over haar depressie in haar ervaringsverhaal. Ze hoopt met haar verhaal andere mensen te helpen. Waar is het allemaal begonnen? Ze licht toe hoe elke gebeurtenis ervoor zorgde dat het haar te veel werd en de emmer overstroomde. Daarnaast zegt ze hoe het nu met haar gaat.

Er is nog veel en veel meer te doen tijdens de Week van VrijwilligersAcademie073, té veel om op te noemen. Het hele programma vind je hier!

Speeddaten met andere vrijwilligers

Tijdens de Week van VrijwilligersAcademie073 zijn er allerlei ontmoetingsmomenten. Zo kun je in tweetallen speeddaten met behulp van een kletspot: een potje met briefjes om het tafelgesprek op gang te laten komen. Je legt elkaar dilemma’s voor, stelt serieuze vragen of hebt het juist over onzinnige onderwerpen. Een leuke manier om andere vrijwilligers te leren kennen dus!

De Week wordt geopend met een lunch. En niet zomaar een lunch – eentje met een ludieke quiz. Terwijl je dus je soep oplepelt, moet je met je tafelgenootje proberen de vragen te beantwoorden. Socializen doe je altijd het best tijdens het eten en drinken. Op woensdagavond worden de restjes van de wijnproeverij, die eerder op de dag plaatsvindt, opgedronken met wat hapjes. Lekker!

(Tekst loopt door onder foto’s)

Leon van der Zanden
Foto: Galant Vrijwilligersnetwerk

Masterclass met Leon van der Zanden

Niemand minder dan cabaretier Leon van der Zanden sluit de Week van VrijwilligersAcademie073 af. Zijn masterclass ‘Vanuit je hart werken zonder je hoofd te verliezen’ begint om 20.00 uur precies. Wat een programma! Schrijf je snel in!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Galant Vrijwilligersnetwerk & VrijwilligersAcademie073. Meer over Galant Vrijwilligersnetwerk & VrijwilligersAcademie073 ontdekken?

Galant Vrijwilligersnetwerk & VrijwilligersAcademie073 dienstverlening

Vandaag gesloten

Rogier van der Weydenstraat 2, 's-Hertogenbosch

Bekijk meer:dienstverlening

adv.