Eten bij… de wereldse keuken van Bistro Borage (en een kijkje achter de schermen)

Aangeboden door Bistro Borage 24 mei 2019

We mochten een hapje eten bij Bistro Borage in de Korte Putstraat. Het kleurrijke restaurant heeft een wereldse keuken. Wij proefden het ‘To Explore’-menu met ongekende smaaksensaties en gingen van India naar Japan en van Italië naar Marokko. Wauw!

Wij van indebuurt maken veel leuke dingen mee: we spotten nieuwe winkels, testen koffie en… eten af en toe een hapje bij Bossche restaurants. Dit keer gingen we langs bij Bistro Borage in de Korte Putstraat!

Bistro Borage heeft onlangs een make-over gehad. De inrichting ziet er kleurrijk en stijlvol uit. Tafeldecoraties, muurschilderingen en opvallende lampen, we kijken onze ogen uit.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch

Een kijkje in de keuken

Op het gezellige terras aan de Korte Putstraat nemen we plaats. Na een slok van ons drankje, trekken we de stoute schoenen aan en vragen we of we in de keuken mogen kijken hoe onze voorgerechtjes gemaakt worden. Het mag!

We zien hoe de koks een groene tomaat onder een gasbrander schroeien, een mango-komkommer salade samenstellen en een witte tomatenschuim maken. Op de borden worden kleine kunstwerkjes gecreëerd en het water loopt ons in de mond.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch

De eerste gang: India, Japan en Italië

Gelukkig mogen we de gerechten ook proeven! We krijgen drie borden met gerechten geïnspireerd door de Indiase, Japanse en Italiaanse keuken. Tataki van diamanthaas, papajasalade met paksoi en wasabi-limoen mayonaise, een tatar van tonijn met papadum, huisgemaakte tandoori mayonaise en mango-komkommer salade, en last but not least: overheerlijke burrata, venkelsalade, gemarineerde ijspegel en groene tomaat met basilicumolie en witte tomatenschuim.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Community Manager Marèl bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch

Nadat we de eerste gang tot de laatste kruimel opgegeten hebben, gluren we weer even in de keuken. Chefkok Ben maakt de zoete aardappel en flat iron steak klaar. Jammie! Tot in het kleinste detail zorgt hij voor een perfecte presentatie van de verschillende gerechten:

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch

De tweede gang: Pakistan, Indonesië en Marokko

Met de tweede gang gaan we naar Pakistan met een corvina met zoete aardappel-mango chutney en schuim van limoen. Daarna gaan we door naar Indonesië met de steak, atjar koolrabi, gadogado groenten en seroendeng, dat is een mengsel van geschaafde kokos, pinda’s, gebakken uien en kruiden. Tot slot gaan we naar Marokko met couscous, pruimen en Ras el hanout. We maken wel honderd foto’s en verheugen ons op het eten.

De vis is sappig en smaakvol en de steak perfect gebakken. Het schuim van de limoen heeft een zure smaak die perfect samengaat met de zoete aardappel met chutney. De verschillende keukens van over de hele wereld komen succesvol samen op tafel en in onze buik. Genieten!

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch
Eten bij Bistro Borage. Foto: indebuurt Den Bosch

Wil je het ‘To Explore’-menu van Bistro Borage ook eens proberen? Je bestelt het vanaf twee personen en krijgt meerdere gerechten om samen te delen. Reserveren kan hier!

 

Lees ook: 

Bistro Borage

Een keertje wat anders met kerst: een culinaire wereldreis maken (in Den Bosch)

Een varkenshaasje of een stukje wildvlees met kerst: het is hartstikke lekker, maar ook een beetje s...
le-meridien

Feest! Hier eet je nu driegangen voor maar €25

Hieperdepiep... Hoera! Restaurant Le Méridien bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd. Je eet er nu een...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bistro Borage. Meer over Bistro Borage ontdekken?

Bistro Borage

restaurants en horeca

Nu gesloten12:00 - 22:00

Korte Putstraat 9, Den Bosch

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.