Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jezelf beter leren kennen aan de hand van je sterrenbeeld? Zo maak je je eigen horoscoop!

Aangeboden door Ben Rovers – Coach | Astroloog | Tekstschrijver 21 augustus 2019

Heb je altijd al meer willen weten over jouw horoscoop? Misschien is deze introductiecursus dan wel iets voor jou. In zeven avonden neemt Ben Rovers je mee in de wereld van astrologie op een speelse en diepgaande manier. Je leert over de invloed van de sterren op jouw lot en zo leer je jezelf beter kennen!

Lees jij elke dag, week of maand je eigen horoscoop en vraag je je dan af hoe de astrologen tot deze voorspelling zijn gekomen? Of heb je je altijd al willen verdiepen in astrologie? Ben Rovers heeft ruim tien jaar ervaring met astrologische consulten en coaching. Hij organiseert jaarlijks een introductiecursus en jij kan erbij zijn!

Eigen horoscoop als studiemateriaal

De deelnemers gebruiken hun eigen geboortehoroscoop als studiemateriaal. Ben vertelt: “Na afloop zijn de deelnemers bekend met de belangrijkste basisbegrippen uit de astrologie, zoals tekens, planeten, huizen en aspecten. Ze kunnen deze herkennen in hun eigen horoscoop en die van anderen. De nadruk in de cursus ligt op zelf ervaren en meer te weten komen over jezelf. Daardoor is deze cursus een rijke ervaring voor de deelnemers.”

Een ingrijpende burn-out

Ben is een uiterst rationeel mens: hij werkt als criminaliteitsonderzoeker en -docent, en is gepromoveerd in de criminologie. Hoe is hij ertoe gekomen de astrologie in te gaan? Het begon toen hij in 1999 overspannen raakte: “Na de ingrijpende burn-out, verschoof mijn aandacht naar mijn binnenwereld. In deze periode leerde ik veel van het leven. Mijn persoonlijke en spirituele groei stonden centraal.”

Tijdens die periode ging hij op onderzoek uit: “Ik hoorde bij toeval de duiding van de horoscoop van mijn ex-partner. Ik was verbijsterd wat ze allemaal te zeggen had. Mijn hart was aangetrokken maar mijn hoofd snapte het niet. Daarom wilde ik het uitzoeken en heb opleidingen in astrologie gevolgd.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: Ben Rovers
Foto: Ben Rovers
Foto: Ben Rovers
Foto: Ben Rovers

Omgaan met mensen die niet geloven

Opvallend genoeg heeft Ben er geen moeite mee als mensen niet geloven: “Jaren geleden dacht ik ook dat het onzin was. We leven in een rationele cultuur. Astrologie is moeilijk uit te leggen, maar sommige ideeën zijn al millennia oud en komen in alle culturen voor.”

“Ik zie een toename van mensen die zoekende zijn op een breed spiritueel vlak”

Ben vervolgt: “De wetenschappelijk visie op de wereld is dominant en alleen wat we kunnen zien, voelen of ruiken is waar. Alles daarbuiten vinden we zweverig. Toch zie ik om me heen een toename van mensen die zoekende zijn op een breed spiritueel vlak, bijvoorbeeld in mindfulness. Vooral vrouwen melden zich bij mij aan. Ze staan vaak meer open voor het intuïtieve en het gevoelsmatige.”

Vissen en weegschaal

En dan nu de grote vraag: wat is het sterrenbeeld van Ben? “Vissen! Ik ben redelijk gevoelig, empathisch, fantasierijk en sta open voor de zaken die je niet kan zien, ruiken of aanraken. Mijn partner is een weegschaal. Hij staat wel open voor astrologie maar is er niet veel mee bezig. We zijn allebei rationeel, gevoelig en ontvankelijk. We hebben een vergelijkbaar pad in het leven gevolgd. En we praten graag veel”, zegt Ben lachend. De raakvlakken tussen sterrenbeelden noem je synastrie: “Daarmee help ik stelletjes soms ook.”

Praktische informatie

De introductiecursus Astrologie start op 16 september. Op de volgende data ben je welkom van 20.00 – 22.00 uur: 16-30 september, 14-28 oktober, 11-25 november, 9 december. Mocht je een keer verhinderd zijn, kan audio van de cursus opgenomen worden om het later in te halen. De kosten: €210,- voor de totale cursus. Aanmelden kan via de oranje button hieronder!


Meer over Ben Rovers – Coach | Astroloog | Tekstschrijver ontdekken?

Ben Rovers – Coach | Astroloog | Tekstschrijver coaches

GeopendHele dag

Kruisherenborch 21 , Den Bosch

Bekijk meer:coaches

adv.