Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op zoek naar duurzaam behang? 9 x dit zijn dé trends voor dit najaar

Aangeboden door De Kleurenfabriek 26 augustus 2019

We geven je de makkelijkste tip om je huis te verduurzamen: gebruik het behang van Masureel! Dat is niet alleen mooi, maar ook duurzaam geproduceerd. Zo gebruikt het merk alleen inkten op waterbasis (en dus afbreekbaar), en ze maken de meeste inkt ook nog eens zelf. Dit merk wordt bijna niet verkocht in Den Bosch maar wél bij De Kleurenfabriek. Kleurstyliste Monique Arts zet de negen tofste behangtrends voor dit najaar voor je op een rijtje. 

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Ombra met luipaarden

Ombra verwijst naar ‘schaduw’ en komt ook terug in het hoofddesign waarin de luipaard zich verbergt in de schaduw achter de bladeren. Het motief is met de hand geschilderd. Het is gebaseerd op traditionele textieltechnieken zoals mudcloths (dat zijn handgemaakte stoffen geverfd met gefermenteerd modder).

Wist je dat het merk Masureel nog een stapje verder gaat in duurzaamheid? Zo hergebruiken ze 30% van het afvalwater om weer nieuwe producten te maken.

Foto: Masureel, De Kleurenfabriek

Etnische elementen

Een motief met etnische elementen in een behang is dé trend van het najaar. Het is vliesbehang: dan breng je de lijm aan op de muur en niet op het behang zelf. Andere voordelen van dit behang zijn dat het zeer sterk is, niet uitzet, niet snel scheurt, afwasbaar is en moeilijk ontvlambaar.

Foto: Masureel, De Kleurenfabriek

Geometrische vormen

Dit behang heeft een strak ontwerp, maar door de handgeschilderde techniek is het toch speels. Bovendien geeft het een ambachtelijke uitstraling. Door een mat-glans effect en het gebruik van reliëf verandert het licht steeds.

Foto: Masureel, De Kleurenfabriek

Bladeren en aapjes

Dit behang is een soort optische illusie! Je ziet de aapjes, maar ze gaan over in het patroon met bladeren. Door de kleuren is dit behang ondanks speelse ontwerp heel chique.

Foto: Masureel, De Kleurenfabriek

Perfectie van imperfectie

Dit behang Kona lijkt van een afstand perfect geometrisch. Maar door de eerdergenoemde techniek van het schilderen met de hand, is het niet strak. Het patroon combineert drie verschillende kleuren samen. Ook hier spelen ze met het licht door middel van de mat-glans techniek.

Foto: Masureel, De Kleurenfabriek

Tau met geometrische luipaarden

In TAU speelt de schikking van de verschillende componenten een belangrijke rol. Van ver lijken ze namelijk een geometrisch patroon, maar van dichtbij zijn al snel de onmiskenbare gedaantes van een luipaard te herkennen.

Foto: Masureel, De Kleurenfabriek

Weefsellook van Aminah

In dit ontwerp imiteren de abstracte vormen een geweven stof. Aminah heeft een strakke weefsellook. Het is opgebouwd uit één vorm die steeds herhaald wordt maar ze zijn los geplaatst. Zo halen ze weer dat speelse naar boven.

Foto: Masureel, De Kleurenfabriek

Groene architectuur

Een gedurfd behang met geometrische architectuur. Perfect voor een hoekje met curiosa zoals je insectencollectie, opgezette vlinders en vogels.

Foto: Masureel, De Kleurenfabriek

Roots

Roots, of herkomst, is een van de hoofdwaarden van de collectie. De geometrie is ‘perfect imperfect’: dat zorgt enerzijds voor balans en rust, en anderzijds houdt dit het geheel spannend.

Foto: Masureel, De Kleurenfabriek

Kun je na het zien van al deze toffe behangtrends voor het najaar totaal geen keuze maken? Ga dan langs bij De Kleurenfabriek. De kleurstylistes helpen je graag verder!


Meer over De Kleurenfabriek ontdekken?

De Kleurenfabriek schilders

Geopend09:00 - 18:00

Jacob van Maerlantstraat 90, Den Bosch

Bekijk meer:schilders

Lees ook:

Stagiair(e) bij De Kleurenfabriek

De Kleurenfabriek wil graag een inspiratiebron zijn voor iedereen die belangstelling heeft voor schi...
monique-arts

Ga je buiten klussen? 7 x handige schildertips van Monique van De Kleurenfabriek

Wordt het tijd om jouw stekkie op te knappen? Een likje verf doet wonderen. Maar hoe begin je eraan?...
amazona krijtverf

DIY: Refresh je interieur supersnel, De Kleurenfabriek geeft tips!

Heb je twee linkerhanden? No problemo. Ook jij kunt binnen no time je huis opfrissen en meubels een ...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.