Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ga je klussen in huis? 5 x de mooiste kleuren op de muur en tips

Aangeboden door Kleurenwaaier.nl 1 mei 2019

Heb jij de voorjaarskriebels te pakken? Wij wel! Nadat we de hele winter tegen dezelfde kleur hebben aangekeken, is het tijd voor een frisse kwak verf op de muur! 

Ga je voor mooie oudroze, mosgroen of okergeel? Zo veel keuze! En als je er dan eindelijk uit bent, hoe weet je dan welke verf je moet kopen? Guido Breedveld van Kleurenwaaier helpt ons een handje. Op de website kun je terecht voor wooninspiratie, blogs lezen met tips over het schilderen en bestel je direct de verf via de vernieuwde webshop.

Weet je nog niet zo goed welke kleur past in jouw interieur? Wij zochten samen met Guido vast de leukste voorjaarstrends voor jullie uit!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Een oase van rust op de slaapkamer

Kleurenwaaier
Foto: Kleurenwaaier

Groen is een ideale kleur op de slaapkamer. Je waant je met de juiste aankleding in een rustgevende jungle! Ga je voor twee kleuren? Slim! Het kan voorkomen dat een kamer te somber wordt door een donkere kleur of juist te fel met een heftige kleur. Door de muur tot de helft te schilderen, creëer je een soort ‘hoge plint’. Let wel op dat je álle muren van de kamer op dezelfde manier schildert.

Guido van Kleurenwaaier snapt dat het lastig is om de juiste kleur te kiezen: “Veel mensen die online verf willen bestellen zien door de bomen het bos niet meer. Je kan bij ons altijd terecht met vragen. We hebben meer dan dertig jaar ervaring dus schroom niet om te bellen of mailen. Voor ons is het gesneden koek!”

Verf uitkiezen

Bij het kopen van de juiste verf, moet je op veel dingen letten. Zorg ook altijd dat je weet voor welke ruimte je de pot gaat gebruiken. Guido adviseert altijd om watergedragen verf te kiezen als je binnen schildert: “Dat geldt voor de muurverven natuurlijk maar ook voor de lakverf. Het grootste voordeel is dat deze verf niet tot nauwelijks vergeelt. Tegenwoordig kan verf op terpentinebasis bij weinig licht erg snel gaan vergelen. We praten dan over een paar weken tot maanden.”

“De watergedragen lakken zijn tegenwoordig heel goed te verwerken, blijven veel langer kleurecht en bovendien kun je de ruimtes weer snel benutten omdat de verf al na zes uur overschilderbaar is. Denk bijvoorbeeld aan een trap: die kan je na minimaal vier uur weer voorzichtig gebruiken”, vertelt Guido.

Hij raadt aan om te kiezen voor kwaliteit: “Professionele merken zijn vaak wel iets duurder in de aanschaf, maar deze verf betaalt zich terug in de jaren.”

Blue Blood op het plafond

paul raeside – paul-raeside-paulraeside –

Het schilderen van het plafond is dé trend van het jaar. Blauw is de kleur van verkoeling en kan heel warm zijn, zoals dit blauwe plafond met Blue Blood van Paint & Paper Library. Let bij het kiezen van de kleur op de eigenschappen van jouw kamer: heb je mooie hoge plafonds? Dan kan het fijn zijn om juist een donkere kleur te kiezen. Guido: “Bij Kleurenwaaier kun je online de meeste merken in meer dan tienduizenden kleuren bestellen.”

Okergeel is het nieuwe zwart

Niet iedereen durft het: een muur okergeel schilderen. Toch is het een ideale kleur: warm, stijlvol en het past in elk seizoen. Je kan de kleur ook nog eens verrassend goed met andere kleuren combineren, zoals het groen in bovenstaande foto.

Bij Kleurenwaaier helpen ze met het uitkiezen van de juiste kleur, ook door te kijken naar jouw woning. “Onze winkel, zowel de webshop als onze verfspeciaalzaak, staat in het teken van inspiratie. Wij weten als geen ander hoe belangrijk advies is bij een verfkeuze. Zowel online als offline helpen we graag en adviseren wij welk type verf het beste bij jouw huis past.”

Zelf schilderen

Bij het schilderen moet je op een paar dingen letten: “We adviseren om eerst een watergedragen grondverf aan te brengen. Niet alleen dekt de grondverf beter, hij zorgt ook nog eens voor een betere hechting.”

Hoe lang moet je nou precies wachten met overschilderen? “Wij hanteren de regel dat bijna iedere watergedragen verf, muurverf, lak en of vernis, na zes uur overschilderd kan worden. De droogtijd is meestal twee uur maar dat wil niet zeggen dat de lak al is uitgehard, dat kan nog wel veertien dagen tot een maand duren”, legt Guido uit.

Een eigen spa als badkamer

Kleur hoeft niet altijd nadrukkelijk aanwezig te zijn. Met deze subtiele kleuren creëer je veel rust in een ruimte. Guido: “Zorg dat je bij het kopen van verf voor in de badkamer je goed laat informeren. Het is namelijk belangrijk dat deze vochtbestendig is. Je wilt geen vieze vlekken of schimmel!”

Grafische pastelkleuren

Voel je je creatief? Misschien is het maken van spannende kleurenvlakken wel iets voor jou. In het voorbeeld is gekozen voor pasteltinten, geschikt voor elke woonkamer.

Ga je bestellen bij Kleurenwaaier? Ze hebben alle merken en soorten op voorraad. Dat betekent dat wanneer je de verf voor 16.00 uur bestelt, de verf de volgende werkdag in huis is. De bestelling wordt verstuurd door Post.nl dus je kan de levering volgen.

Kom je er niet uit online? Ga dan eens kijken bij Kleurenwaaier in de Farrow & Ball Showroom. Je vindt in de winkel ook de voor ons misschien iets minder bekende merken, maar toonaangevend in de hele wereld, zoals Little Greene en Paint & Paper Library.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kleurenwaaier.nl. Meer over Kleurenwaaier.nl ontdekken?

Kleurenwaaier.nl hobbywinkels

Gesloten09:00 - 17:00

Oude Vlijmenseweg 84-G, Den Bosch

Bekijk meer:hobbywinkels

Lees ook:

Kleurenwaaier

De grote transformatie van de verfspeciaalzaak van Guido: ‘We bieden exclusieve merken, professioneel advies en beleving’

Tien jaar geleden nam Guido samen met zijn vader de winkel op de Oude Vlijmenseweg over. De zaak hee...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.