Zoveel auto’s werden er vorig jaar gestolen in Den Bosch

Door indebuurt Den Bosch 13 maart 2018

Je moet er niet aan denken dat jouw trouwe vierwieler wordt gestolen, maar helaas overkomt het jaarlijks behoorlijk wat mensen in de gemeente Den Bosch. In 2017 zijn er in totaal 220 auto’s gestolen in onze stad. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

220 auto’s: dat is omgerekend 2,9 autodiefstallen per duizend personenauto’s. Dit is een ietsje meer dan in 2016. Toen werden er namelijk 215 auto’s gestolen in Den Bosch, wat neerkomt op 2,8 autodiefstallen per duizend personenauto’s. In 2012 werden er ‘maar’ 185 auto’s gestolen. Helaas wijzen deze cijfers uit dat er dus steeds meer auto’s worden gestolen in Den Bosch. Landelijk gezien worden er juist steeds minder auto’s gestolen. De diefstallen worden geregistreerd in de gemeente, dus het kan ook de auto zijn van iemand buiten Den Bosch die even op bezoek was. Ai!

Meeste autodiefstallen

De meeste personenauto’s werden in 2017 gestolen in en rondom de grote steden Amsterdam (1240) en Rotterdam (645). Den Bosch kwam slecht uit de vergelijking met andere Brabantse steden: in Tilburg werden vorig jaar 140 auto’s (1,3 autodiefstallen per duizend personenauto’s) gestolen, in Breda waren dat er zelfs maar 105 (0,7 autodiefstallen per duizend personenauto’s)!

Bekijk hier het aantal gestolen auto’s in andere gemeentes:

adv.