Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo bereidden Bossche horecaondernemers zich de afgelopen tijd voor op de heropening

Door Marèl Holtermans 1 juni 2020

Op tweede pinksterdag is het om 12.00 uur zover: de Bossche horeca gaat (onder strikte voorwaarden) weer open. Wij vroegen ons af hoe de horecaondernemers zich hierop voorbereidden. 

Indebuurt roept op om je te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Vermijd drukte en houd afstand.

We benoemen in dit artikel ter illustratie hoe een aantal horecazaken in Den Bosch te werk gaan. Benieuwd wat jouw favo horecazaak doet? Check dan in onze bedrijvengids de contactgegevens van andere horecazaken in Den Bosch.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Merijn van Pizzabar DEEG

Het gaat redelijk goed met Pizzabar DEEG, maar eigenaar Merijn kan niet wachten totdat hij weer volledig aan de slag kan. “Na twee, drie maanden stilstaan, jeuken mijn handen om weer aan de gang te gaan. Je bent niet voor niets ondernemer; je wil gewoon weer werken. Dit is gelukkig een financieel gezond bedrijf, maar ik vrees wel veel voor collega-ondernemers.”

De afgelopen tijd heeft hij zich beziggehouden met het klaarmaken van de zaak; de indeling werd gewijzigd, de muur geschilderd en het terras coronaproof gemaakt. Pizzabar DEEG was niet helemaal gesloten: de zaak deed nog wel aan afhalen en bezorgen.

horeca heropening

[VIDEO] Horeca bereidt zich voor op heropening: ‘Mijn handen jeuken om te beginnen’

1 Juni komt steeds dichterbij en dat betekent dat veel horecaondernemers druk bezig zijn met alles k...

Geert en Edwin van Werkwarenhuis

Ook Geert en Edwin zijn continue bezig geweest. Een dagje rust? Dat zat er voor de twee niet in. Het hele terras is coronaproof gemaakt en het gebied is omgezet in ‘Funpark’. “We maken er een grote speeltuin van”, vertelt Edwin.

Op zoek naar de regels

Hoewel het team van Werkwarenhuis vol creatieve ideeën zit, vinden ze het niet gemakkelijk om alles uit te voeren. “We zijn op zoek naar wat mag in Den Bosch in coronatijd. Dat is lastig uit te zoeken.”

heropening

[VIDEO] Horeca bereidt zich voor op heropening: ‘We zijn op zoek naar wat mag in Den Bosch’

1 Juni komt steeds dichterbij en dat betekent dat veel horecaondernemers druk bezig zijn met alles k...

Aziz en Samira van La Cocotte

“In het begin wist ik niet wat ik moest doen”, vertelt eigenaar Aziz. “Hoe moest het met het personeel, de voorraad, met alles. Ik had een soort black-out.” Gelukkig had hij altijd de steun van sous-chef en gastvrouw Samira, die op elk moment positief bleef. Samira: “Ik zei direct: Kom, we gaan gewoon dingen aanpakken. Waarom niet?!”

En zo geschiedde; de twee startten met afhaaltajines, pakten de verfpot erbij om de zaak een frisse look te geven en maakten nieuwe mozaïktafels. “We hebben geen moment stilgezeten”, zegt Samira vrolijk.

Minder omzet

De tajines to go vielen goed in de smaak bij velen. Niet alleen buurtbewoners kwamen langs, ook nieuwsgierige mensen uit Nijmegen, Oss en Eindhoven namen een kijkje. “Dat gaf zoveel kracht, we werden er gewoon emotioneel van.”

la cocotte

[VIDEO] Horeca bereidt zich voor op heropening: ‘Ik had een black-out’

1 Juni komt steeds dichterbij en dat betekent dat veel horecaondernemers druk bezig zijn met alles k...

Lees ook:

verstopte plekjes

MAG DAT: zitten in het park met de nieuwe coronaregels?

Met lekker weer is het vaste prik: zitten in de Casinotuin, aan de Zuidwal en nog veel meer. Het lie...
station 's-hertogenbosch

Quiz: hoe goed ken jij deze coronaregels die gelden in Den Bosch?

Mag ik nu met vrienden afspreken in Moerenburg? En met hoeveel mensen kan ik straks een terrasje pak...

Horeca in Den Bosch gaat bijna open: dit zijn de regels

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Bossche horeca weer open! Feestcafés, clubs en disc...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.