Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Würth bouwt een gloednieuw pand in Den Bosch: ‘Dit is nog maar het begin’

Aangeboden door Würth Nederland 16 januari 2020

Würth Nederland B.V. gaat een mooi jaar tegemoet: medio 2020 staat een nieuw gebouw naast het hoofdkantoor op bedrijvenpark De Brand in Den Bosch. In de zogeheten flagshipstore  koop je straks duizenden producten voor bevestigings- en montagematerialen. 

De bouw werd dinsdag 14 januari afgetrapt met een symbolische schop in de grond én met een heuse virtual reality-tour. Genodigden kregen daarbij alvast een inkijkje in het nieuwe pand. Ook Jan Hoskam, wethouder (Economie) van de gemeente, was aanwezig en had de eer om onder het toeziend oog van alle aanwezigen rond te lopen in de toekomstige flagshipstore. Volgens Hoskam is de uitbreiding van Würth, groothandelaar in bevestings- en montagematerialen, een goed signaal: “We zien steeds meer digitale webshops en dan komt Würth nu met een fysieke winkel. Dat is ontzettend mooi, want als klant krijg je zo meer productbeleving.”

Würth Nederland B.V.

Het nieuwe pand, dat een oppervlakte van 842 m² heeft én drie verdiepingen telt, is onderdeel van de groei van Würth Nederland. De afgelopen jaren opende de Nederlandse dochteronderneming van het Duitse moederbedrijf meerdere Würth Shops. Ook is het voorloper voor wat betreft de e-Business (Würth kreeg eerder de ‘Digital Transformation’ Award voor haar pioniersrol op het gebied van digitale vernieuwing). De VR-tour van dinsdag paste daar natuurlijk uitstekend bij. Tot groot genoegen van wethouder Hoskam, die alvast een rondje in de nieuwe winkel deed. “Ik hoop dat wat ik net heb gezien, straks ook overeenkomt in het echt”, zei hij na afloop lachend. 

Tekst loopt door onder foto. 

Een impressie van de nieuwbouw. Foto: Würth Nederland

Grootste store van Nederland

Naar verwachting opent de grote Flaship Store in september 2020. Als klant heb je straks de keuze uit een veel groter assortiment dan bij de Würth Shops. Een feit dat Winfried Blum en Oliver Kühl, directeuren van Würth Nederland, ontzettend trots maakt. “Dit wordt de grootste Würth Store van Nederland. We bieden klanten straks nog meer service: ze hebben de keuze uit zo’n twintigduizend producten”, aldus Blum. “En het is een volledig gasloos project, dat maakt de uitbreiding extra bijzonder.”

Binnen een uur heb je je aankoop

Wie na de zomervakantie vanuit huis of kantoor een product bestelt bij Würth via ‘Click & Collect’, kan dit binnen het uur ophalen in de flagshipstore. Daarmee wordt het klanten nóg makkelijker gemaakt; op dit moment kun je in dertig Würth Shops terecht voor gereedschappen, montagematerialen, lijmen, kitten, smeermiddelen, werkkleding en verschillende services. Wat betreft de directeuren blijft het daar niet bij. “Dit is nog maar het begin. We willen dit in de komende jaren verdubbelen”, benadrukte Kühl. 

Tekst loopt door onder foto. 

Een impressie van de nieuwbouw. Foto: Würth Nederland

Rond september opgeleverd

Samen met collega-directeur Blum, wethouder Hoskam en de samenwerkende partijen architectenbureau De Twee Snoeken, installatieadviesbureau Sweegers & De Bruijn, Bouwbedrijf Peter Peters B.V. en technisch dienstverlener Kuijpers hief hij dinsdag het glas. Vanaf nu is er werk aan de winkel: over ongeveer tien maanden moet het gloednieuwe pand opgeleverd zijn. “Het is ambitieus”, zei Blum daarover. “Maar we hebben met het hele bouwteam maanden voorbereid. Alles is op papier gezet en duidelijk, dus we kunnen aan de slag.”

‘Verweven in het DNA van de stad’

Hoskam benadrukte tijdens het proostmoment nogmaals hoe waardevol Würth is. “We zijn als gemeente trots dat dit bedrijf al zo lang in Den Bosch zit [sinds 1962, red.]. Het is een wereldmarktleider, maar voor ons voelt het als een Bosch’ bedrijf. Würth zit verweven in de DNA van de stad.”

Nieuwsgierig geworden naar de nieuwbouw? Loop hieronder digitaal een rondje mee:


Meer over Würth Nederland ontdekken?

Würth Nederland bouwmarkten

Gesloten07:30 - 17:30

Het Sterrenbeeld 35, Den Bosch

Bekijk meer:bouwmarkten
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Bosch' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Bosch.

adv.