Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Haal je schaatsen maar vast uit het vet: het gaat flink vriezen in Den Bosch

Door Marèl Holtermans 9 januari 2019

Brr, het lijkt er op dat binnenkort héél erg koud wordt. Rond 21 januari gaat het vriezen en dat kan wel zo’n twee weken duren. Je kunt dus maar beter alvast je schaatsen, wanten en warme sokken klaarleggen.

Volgens weerman Raymond Klaassen is er sprake van een onverwachte, maar overtuigende omslag in het weer vertelt hij in het AD.  Vorige week was er nog geen sprake van vorst, maar die lijkt er nu toch heel duidelijk aan te komen. Volgens Raymond komt er koude lucht uit Rusland onze kant op. Het blijft uiteraard een voorspelling, maar Raymond is er behoorlijk zeker van. “Op basis van deze prognoses zou ik zeker nog niet de wintergarderobe gaan opruimen en de schaatsen toch maar binnen handbereik houden.”

Elfstedentocht

Wat heel veel mensen willen weten: is er al een kansje op een Elfstedentocht? Raymond: “De temperaturen gaan flink dalen, met ook overdag vorst. Maar voor een Elfstedentocht ben je er niet met één of anderhalve week vorst. Dan heb je twee langere vorstperiodes nodig en het moet ook niet te hard waaien, anders blijven de wateren te lang open. Maar het is veel en veel te vroeg om daar iets over te zeggen.”

Oeteldonk

Vorig jaar trad de winter nog veel later in. Eind februari en begin maart was er toen sprake van een vorstperiode en kon er zelfs op natuurijs worden gereden. Laten we maar hopen dat de kou met Oeteldonk weer vertrokken is en we straks in een lekker zonnetje ons pilsje in de Korte Putstraat kunnen drinken.

Lees ook:

Smèrrig Nieuwjaarsborrel

Tijd om te dansen: dit weekend is Smèrrig Nieuwjaarsborrel

Vind je het ook leuk helemaal los te gaan in het weekend? Dan moet je aanstaande zaterdag naar Smèrr...
Jessica de Groot

Binnenkijken bij interieurstylist Jessica: ‘Mensen moeten meer risico nemen met inrichten’

De verwachtingen zijn hooggespannen als we aanbellen bij Jessica de Groot. Als interieurstylist weet...

Balen! Dit wordt in Den Bosch duurder in 2019

Helaas is op nieuwjaarsdag het lage btw-tarief verhoogd van zes naar negen procent. Dat betekent dat...

Meer over

Nieuws Weer

adv.