Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Feesten zonder paraplu? Dit is de weersverwachting tijdens carnaval in Den Bosch

Door Marèl Holtermans 15 februari 2020

Oké, het duurt nu echt niet lang meer. Carnaval staat al bijna voor de deur. Hoe gezellig is het om tijdens de optocht met een biertje in je hand te genieten van de wagens, zonder regen? Dit is de weersverwachting voor carnaval in Oeteldonk!

We kijken alvast in onze glazen bol (a.k.a. Weeronline) naar het weer van carnaval 2020 in Den Bosch . Op het moment van schrijven zien we de volgende voorspelling: redelijk wat bewolking, maar weinig regen. Goed nieuws, dus.

Weersverwachting carnaval

De komende weken wordt de stad omgetoverd tot Oeteldonk. Overal waar je kijkt zie je kiels en lachende mensen. Maar wat doet het weer? Zoals het er nu voor staat is het zondag 23 februari droog, al zijn er wel veel donkere wolken boven Den Bosch. De kans op neerslag is 35%, een klein buitje is dus niet uitgesloten. Het wordt zondag maximaal 11 graden overdag, ’s avonds daalt het tot een minimum van 6 graden. Niet slecht, toch?

Maandag: de carnavalsoptocht

Maandag is voor veel carnavalsvierders een belangrijke dag vanwege De Grote Optocht. Wat kunnen verwachten van het weer? Ook dan is het bewolkt, maar droog. De kans op neerslag is die dag wel iets hoger, namelijk 45%. De temperatuur wordt zeer aangenaam: maximaal 10 graden overdag, ’s nachts daalt het kwik tot een minimum van 5 graden. Wij zeggen ideaal carnavalsweer! Tot zover het weer met carnaval in Den Bosch. Feest ze!

Meer over

Weer

adv.