Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: recordbedrag bij Swim to Fight Cancer, Boschveldweg verandert en meer

Door Marèl Holtermans 16 september 2019

Wat een bijzonder weekend! Op de Parade werd volop gegeten en gedronken bij Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch en in het water zag je veel Bosschenaren zwemmen voor Swim to Fight Cancer. Gemist? Geen zorgen, wij hebben het weekendnieuws voor je op een rij gezet. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Enorme opbrengst Swim to Fight Cancer

Afgelopen zaterdag deden maar liefst 725 Bosschenaren mee met Swim to Fight Cancer. In totaal wisten ze ruim €525.000,- bij elkaar te zwemmen. Dit is het hoogste bedrag ooit dat is opgehaald. Wat een prestatie! 

Bistro PUIK wint prijs bij Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Bedankt voor een heerlijke eerste avond! Zien we je vanavond? 🥂🍴

Een bericht gedeeld door Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch (@bourgondischsh) op

Feest op de Parade dit weekend, want Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch was terug! Bij het grootste foodevenement van de stad kon je heel veel lekkers eten en drinken. Daarnaast werden verschillende prijzen uitgedeeld, waaronder die voor mooiste paviljoen. Bistrotheek PUIK ging er met de beker vandoor.

Dit zijn de twee finalisten bij de verkiezing voor nieuwe Stadsdichter

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Doeko L. en Friso Woudstra gaan DOOR naar de volgende ronde op 30 november! Gefeliciteerd! 🍺🔥⭐ #stadsdichterdenbosch #stadsdichtershertogenbosch #

Een bericht gedeeld door Letterbekken (@letterbekken) op

Doeko L. en Friso Woudstra hebben zaterdagavond in de Bossche Brouwers aan de Vaart de voorronde van de verkiezing Stadsdichter ‘s-Hertogenbosch overleefd. Ze gaan beide door naar de finale, die eind november is.

Zes gedichten per jaar

Presentator Renk van Oyen vertelde tegen onze collega’s van het BD: “Van de uiteindelijke winnaar, die een ambassadeursfunctie krijgt, verwachten we wel het een en ander. Denk aan (gast)optredens bij diverse evenementen. Maar ook het schrijven van minimaal zes gedichten per jaar, als een soort eerbetoon aan de stad. De functie, voor de duur van drie jaar, is dus niet vrijblijvend.”

Beeldbepalende bomen langs de Boschveldweg gaan allemaal om

De karakteristieke Boschveldweg verandert de komende jaren enorm. Spoorwegbedrijf ProRail zaagt de 34 bomen daar om voor de komst van een trillingswand. Een woordvoerder vertelt tegen het BD: “Omdat het om landschapsbepalende bomen gaat, is er serieus gekeken naar een alternatief. Daarbij is onderzocht of het mogelijk zou zijn de wand dichter op het spoor te plaatsen. Daarvoor moeten echter meerdere panden langs het spoor gesloopt worden.”

Tieners botsten tegen lantaarnpaal en rennen met fles lachgas weg

Foto: ANP

Een Bossche wijkagent meldt dat twee mensen van waarschijnlijk 16 en 18 jaar afgelopen zaterdag tegen een lantaarnpaal zijn gebotst en vervolgens lachend wegrenden. Een van hen had een fles lachgas in zijn handen. “Dit is een nieuwe rage, maar lachgas is niet om te lachen.” Het rijbewijs van de bestuurder is meteen ingevorderd. Meer hierover lees je in dit bericht van het BD.

Dit heb je gemist op indebuurt:

solliciteren maar

5 x huizen in Den Bosch die onbegrijpelijk lang te koop staan

Regelmatig denken we ‘Leuk huis, vast zo verkocht’ tijdens een rondje Funda. Maar... dat is dus lang...
bewegende beelden

[VIDEO] Bewegende beelden van Den Bosch uit de jaren 40

We filmen tegenwoordig alles wat los en vast zit en kijken we er niet meer van op als we iemand tege...
oktoberfest

Martijns Oktoberfest groeide uit tot het feest van het jaar: ‘Ik had het niet zien aankomen’

Nee, het draait niet alleen om bier drinken en je verkleden. Het Oktoberfest is veel meer dan dat! H...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.