Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We worden steeds rijker: zo vermogend is de gemiddelde Bosschenaar

Door Marèl Holtermans 2 december 2019

Natuurlijk hangt rijkdom niet alleen af van je banksaldo. Zaken als gezondheid en geluk spelen ook een grote rol. Maar als we het over harde knaken hebben, hoe rijk zijn wij dan? En hoe vermogend is de gemiddelde Bosschenaar?

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) rekende uit hoeveel vermogen de bijna 7,7 miljoen huishoudens in Nederland gemiddeld hadden in 2018. Het vermogen bestaat uit bezittingen zoals bank- en spaartegoeden en geld dat in een eigen woning, of onderneming zit. Daar worden eventuele schulden vanaf getrokken.

Uit de cijfers blijkt dat het vermogen van een doorsnee huishouden in 2018 in Nederland €38.400,- bedroeg en dat is €10.000,- meer dan een jaar eerder. Dit komt vooral doordat woningen in waarde blijven stijgen.

Hoe zit dat in Den Bosch?

In 2018 was in Den Bosch het doorsnee vermogen €35.500,- per huishouden. Het landelijk gemiddelde halen we dus niet, maar het gaat wel om een flinke stijging in onze stad. Het is maar liefst 44,9 procent meer ten opzichte van 2017; toen was het doorsnee vermogen €24.500,- in Den Bosch. Volgens het CBS kan dit komen omdat in grotere steden meer jongeren wonen, plus mensen met een niet-westerse migratieachtergrond en personen die een uitkering ontvangen. Deze groepen hebben doorgaans minder vermogen.

Kaartje

Bekijk hieronder het doorsnee vermogen per gemeente:

Lees ook:

Zwijmelen! 9 x deze Bossche woningen kosten minimaal 1 miljoen euro

Sommige woningen maken je gewoon héél nieuwsgierig! Deze kasten van huizen staan te koop vanaf € 1.0...
miljonairs

Bosch’ Mysterie: hoeveel miljonairs wonen in Den Bosch?

De stad zit vol met bijzondere, gekke, grappige en ontroerende geheimen. Soms in de vorm van een bee...

Miljoentje over? Dit stadspand staat pas net te koop in Den Bosch

Tijdens onze zoektocht voor het woonlijstje van de week, vonden we wel een héél bijzonder stadspand....

adv.