Wat spotten we daar… Een gloednieuw concept in Den Bosch!

Aangeboden door Onze partners

sport xperience
Foto: Sport Xperience

De feestdagen zijn achter de rug, de vakantie zit erop en het werkleven is weer begonnen. Wat doen we dan? Goede voornemens bedenken… De traditionele ‘nu ga ik weer fit worden’ staat bij veel Bosschenaren op het lijstje en daarom lanceren ze bij Sport Xperience een gloednieuw concept: Cross Circuit Training.

Dat doen ze toch wel slim, hoor. Naast het feit dat je fit wordt (of zoals velen dat noemen: weer helemaal in shape raakt), is het ook meteen de eerste nieuwe uitdaging van 2020. Dat geldt ook voor Sport Xperience. Tot voor kort had de Bossche bootcamporganisatie nog geen fysieke locatie, maar op de valreep werd in december een studio geopend aan de Jacob van Maerlantstraat (nummer 86-90).

Tekst loopt door onder foto. 

Sport Xperience
De nieuwe studio. Foto: Sport Xperience

Sport Xperience

En daar kijk je je ogen uit. Ook wij barsten van de goede voornemens en dus dachten we: laten we eens even kijken, want wie weet is dit nieuwe fitnessconcept iets voor ons. Opgetogen stappen we de nieuwe studio binnen. Niet om te sporten (oké, misschien later dan…) maar om te kletsen met eigenaar Yanou Wilkens van Sport Xperience. De Bosschenaar benadrukt dat Den Bosch een bijzonder concept rijker is: “We halen de bootcamp naar binnen en brengen twee werelden naar elkaar toe: die van bootcamp en crossfit. Daarvoor hebben we een unieke methode bedacht, waarbij je trainingen volgt die de twee belangrijke elementen bevatten: cardio- en krachttraining. De lessen worden structureel opgebouwd door middel van intervaltrainigen, waarbij er een balans wordt nagestreefd met een verdeling van vijftig procent cardio en vijftig procent krachtbelasting op de spiergroepen.”

50/50

Yanou pakt een vel papier en tekent driftig vier cirkels. “Kijk. Het is een echt circuit: op ieder station heb je een work-out van vijf minuten met wisselende oefeningen. Hierbij wordt cardio en kracht afgewisseld. Zo ontstaat vervolgens een gestructureerde fullbody work-out die een uur duurt. De work-out is voor iedereen geschikt. Zeker ook omdat de Cross Circuit Training een combi van bootcamp en crosffit is: aan de ene kant heb je het sociale aspect, waarbij deelnemers elkaar kunnen helpen. Aan de andere kant heb je de sportieve uitdaging, waarbij iedereen zelf bepaalt wat de intensiteit van de training is. Uiteraard is er een ervaren instructeur aanwezig die de training stuurt.”

Tekst loopt door onder foto’s. 

Je volgt je eigen training

Voor de kerst is het nieuwe concept getest door huidige leden van Sport Xperience. De reacties? Die waren lovend. “In een uur heb je een volledige fullbody work-out en train je elke vijf minuten een andere spiergroep”, benadrukt Yanou nogmaals. “Wat dit uniek maakt is dat je nooit dezelfde oefening doet. Het zijn allemaal individuele stationnetjes, waarbij je zelf bepaalt wat je uit je work-out haalt.”

Cross Circuit Training

Volgens Yanou was er behoefte aan een plek om ’s winters lekker te trainen. “Weet je, in de zomer vinden mensen het heerlijk om buiten te bootcampen. Maar zodra het september is en het gras nat is, haken mensen af. Wij dachten: daar moeten we iets mee. Toen zijn we gaan nadenken. Hoe kunnen we bootcamp combineren met crossfit? Uiteindelijk hebben we met de Cross Circuit Training een gloednieuw concept gelanceerd, waarbij mensen de wintermaanden kunnen overbruggen en lekker binnen kunnen trainen.”

Tekst loopt door onder foto’s. 

Twee in één

Zo brengt Sport Xperience een nieuwe manier van fitness in Den Bosch, waarbij twee werelden op een mooie manier samenkomen. “De pittige uitdaging van het crossfitten combineren we met de sociale interactie van het bootcampen. En dat in een indoorstudio onder begeleiding van een enthousiaste instructeur.” Yanou weet één ding zeker: iedereen houdt de work-out vol. “Het vernieuwende aan het concept Cross Circuit Trainen, is dat de drempel veel lager ligt dan bijvoorbeeld bij het bekende CrossFit. Tijdens een Cross Circuit-sessie worden dezelfde oefeningen en materialen gebruikt en je kunt ook nog eens dezelfde trainingsintensiteit behalen.”

Iedereen over de vloer

“De groep die deelneemt aan de Cross Circuit Trainingen is heel divers”, benadrukt Yanou nogmaals. “We hebben sporters die echt vol voor prestatie en progressie gaan, maar ook sporters die lekker relaxed een uurtje willen trainen. We hebben elke dag een afwisselende Workout Of the Day. Die wordt onder begeleiding van een ervaren en gecertificeerde instructeur gegeven. De mensen die komen krijgen dus echt een kwalitatieve en uitdagende work-out!”

Leuke actie

Ben jij ook nieuwsgierig naar de Cross Circuit Training en wil je dit nieuwe fitnessconcept het liefst zo snel mogelijk van je bucketlist afstrepen? Meld je dan gauw in de studio aan de Jacob van Maerlantstraat. Je kunt gratis parkeren en profiteert nu ook van een kennismakingsactie. Meer info daarover lees je hier:

 • Spectaculaire openingsactie bij Sports Xperience

  Sport Xperience lanceert een gloednieuw concept in Den Bosch en daarom profiteer je van een spectaculaire 'Get back in shape'-openingsactie....

Sport Xperience

Jacob van Maerlantstraat 86-90, 5216 JM Den Bosch

Nu gesloten

Meer informatie

Sport Xperience

Jacob van Maerlantstraat 86-90, 5216 JM Den Bosch

Nu gesloten

Meer informatie

Sport Xperience

Jacob van Maerlantstraat 86-90, 5216 JM Den Bosch

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Nieuw in Den Bosch

Ga naar “Verrassend: er komt een nieuwe vestiging van Intertoys in Den Bosch”

Verrassend: er komt een nieuwe vestiging van Intertoys in Den Bosch

intertoys
Ga naar “Alle beestjes verzamelen! Nieuwe dierenkliniek in Den Bosch”

Alle beestjes verzamelen! Nieuwe dierenkliniek in Den Bosch

dierendokters
Ga naar “Smakelijk nieuws! Nieuwe ijssalon opent in Den Bosch”

Smakelijk nieuws! Nieuwe ijssalon opent in Den Bosch

In onze gids

Ga naar “Hout-Doe”

Hout-Doe

 • Minderbroederstraat 27
 • Cadeauwinkels
 • Gesloten
kraamcadeau

Nu gesloten

Ga naar “Real Pintxos y más”

Real Pintxos y más

 • Vismarkt 5
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
open

Nu gesloten

Ga naar “ModeltreinCenter”

ModeltreinCenter

 • Vughterstraat 92
 • Speciaalzaken
 • Gesloten
Den Bosch onder stoom

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Alle Kellogg’s ontbijtgranen van € 5,98 voor € 2,99”

Alle Kellogg’s ontbijtgranen van € 5,98 voor € 2,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 24 januari 2021
Ga naar “50 % korting op heren merkkleding”

50 % korting op heren merkkleding

 • Piet Zoomers
 • Geldig t/m 24 januari 2021
beste aanbiedingen studio
Ga naar “BOSCH koel-/vriescombinatie van € 549 voor € 399”

BOSCH koel-/vriescombinatie van € 549 voor € 399

 • Expert
 • Geldig t/m 24 januari 2021
Ga naar “Stoel Italo €99.95”

Stoel Italo €99.95

 • Pronto Wonen
 • Geldig t/m 7 februari 2021
Ga naar “Appelsientje 1.5 literpakken van € 4,70 voor € 2,35”

Appelsientje 1.5 literpakken van € 4,70 voor € 2,35

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 24 januari 2021

Vacatures

Ga naar “Commercieel Medewerk(st)er”

Commercieel Medewerk(st)er

 • In 't Maasland" Bureau voor Werving en Selectie
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Kok”

Kok

 • Tante Wonnie
 • Fulltime
Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Garantiemedewerker magazijn”

Garantiemedewerker magazijn

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Productiemedewerker”

Productiemedewerker

 • Luba Uitzendbureau Den Bosch
 • Fulltime/Parttime