Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van ‘superfijn’ tot ‘verschrikkelijk’: dit vinden jullie van de groene deelscooters

Door Marèl Holtermans 10 juli 2020

Wellicht heb jij ze al gespot: de groene deelscooters van GO Sharing. De voertuigen kun je sinds kort huren in Den Bosch. Wij vroegen via een poll naar jullie ervaringen met de tweewielers. Wat blijkt? De meerderheid van de stemmers is niet zo blij met de scooters. In totaal gaat het om 59% van de stemmers.

De reden waarom sommige Bosschenaren niet tevreden zijn, verschilt. Zo geeft stemmer Suzanne aan: “Er was een scooter met een lekke band gedumpt op de stoep. Die stond er drie dagen.” Ook Wies is niet heel blij met de groene voertuigen: “Ze staan midden op de stoep. Daardoor kan ik er met een rolstoel niet langs. Het wordt een puinhoop!” De parkeerplek van de scooters valt bij meerdere Bosschenaren niet helemaal in de smaak: “Het is een prima idee [de scooters, red.] alleen is het wel erg jammer dat ze midden op het trottoir en dwars voor brandgangen achtergelaten worden. Slechts een enkeling zet ze netjes weg. Daar ligt wel een aandachtspuntje voor GO Sharing”, zegt Marjet.

Parkeerregels

Aangezien met name het parkeerbeleid van de scooters naar voren kwam, keken we naar de regels rondom parkeren. Op de website van GO Sharing staat dat de scooter overal in het lichtgroene gebied geparkeerd mag worden. Dit wordt het servicegebied genoemd. Ook staat er: “We vragen je om rekening te houden met de regels en je omgeving. Ga er dus mee om alsof het je eigendom is”. Zorg ervoor dat:

  1. Je met het parkeren van je e-scooter geen overlast veroorzaakt.
  2. Je parkeert op een locatie waar scooter/fietsen mogen staan.
  3. Je e-scooter stevig en rechtop op zijn standaard staat.
  4. Je de e-scooter nergens tegenaan laat staat.
  5. Je de e-scooter niet op de weg zelf parkeert.
  6. Je geen in- of uitgang blokkeert.

De fout geparkeerde scooters worden volgens het bedrijf altijd binnen 24 uur opgehaald door GO Sharing.

Ook blije klanten

Hoewel sommige mensen dus last hebben van de scooters, zijn er ook mensen die wél heel blij zijn met de scooters. In totaal gaat het om 41% van de stemmers. Eelke hoort ook tot die groep. Zij vertelt: “Ik vind het een goed initiatief. Er wordt al goed gebruik van gemaakt. De scooters zoeven stil over de weg.” Ook Mariska is blij met de komst van de groene scooters: “Prima initiatief! Je ziet ze overal nu. Fijn voor de jongeren die ze nodig hebben. Nog geen overlast gezien.”

Over de poll

In totaal stemden 463 mensen binnen twee dagen op de poll. De bovenstaande meningen zijn willekeurig gekozen uit de reacties onder het Facebookbericht. Heb jij een idee voor een nieuwe poll? Laat het dan weten via [email protected].

Lees ook:

elektrische deelscooters

Lekker toeren! Den Bosch krijgt elektrische deelscooters

Geen zin om te lopen of te fietsen? Goed nieuws: in Den Bosch komen honderd elektrische deelscooters...

Den Bosch scoort hoog in verkiezing Fietsstad 2020

In Den Bosch is alles op fietsafstand. Maar hoe goed kun je eigenlijk fietsen in de stad? Hoe is de ...
verkeersboetes voor fietsers

Betalen maar! 7 x fikse verkeersboetes voor fietsers in Den Bosch

Stel je voor: je fietst vanuit je vrijmibo bij Reinders naar huis en hebt wat biertjes op. Prima toc...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.