Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Last van rijangst? Deze tips helpen je de weg op!

Aangeboden door Autorijschool Coenen 22 augustus 2018

Je hart gaat sneller kloppen zodra je de autodeur opent, je klikt jouw gordel met trillende vingers vast en houdt de koppeling en rem allebei ingedrukt zodat er niks mis kan gaan. Herkenbaar? Je bent niet alleen, meer dan een miljoen Nederlanders hebben last van rijangst. Autorijschool Coenen is gespecialiseerd in het geven van rijlessen voor mensen met rijangst, zodat jij zonder zorgen de auto in kunt stappen!

Bij Autorijschool Coenen gaan ze als volgt te werk: eerst word je gebeld over wat het probleem precies is en hoe je dit samen op kunt lossen. Het hoofddoel is om jou meer zelfvertrouwen te geven achter het stuur, zodat je makkelijker de weg op gaat. Met deze tips kun je al wat geholpen zijn:

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Rijangst en rijervaring

jan-cools
Jan Cools van Autorijschool Coenen | Foto: indebuurt Den Bosch

Jan Cools van Autorijschool Coenen vertelt: ”Er is een verschil tussen het ervaren van rijangst en het gebrek aan rijervaring. Geen rijervaring is ontstaan door langere tijd niet te hebben gereden, en daardoor wordt de stap om te gaan rijden steeds moeilijker. Dit is meestal snel op te lossen door een aantal autorijlessen te nemen, maar bij echte rijangst is het wat lastiger. Daar probeer ik op in te spelen in mijn rijlessen.”

Waar komt rijangst vandaan?

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

”Rijangst komt vaak voor als er iets heeft plaatsgevonden waar je van bent geschrokken. Denk bijvoorbeeld aan een aanrijding waarvan je het beeld steeds terugkrijgt als je in de auto stapt of een ongeluk waar je zelf bij betrokken bent geweest. De oorzaak zou overigens ook een medisch probleem kunnen zijn, in de vorm van een TIA of andere gezondheidsproblemen.”

Kies een rijschool met ervaring

autorijschool-coenen
Autorijschool Coenen

”Eén van de belangrijkste dingen om je de weg weer op te helpen, is dat je jezelf zeker voelt achter het stuur. Om dit te bereiken kun je het best een paar lessen nemen bij een ervaren rijschool. Als rijinstructeur geef ik de leerling veel aandacht en zorg ik ervoor dat je je meteen op je gemak voelt.”

Beheers je voertuig

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

”Een goede voertuigbeheersing en kijktechniek zijn van het grootste belang. Als je goed oplet in het verkeer en verschillende situaties onder controle hebt, zul je merken dat je sneller in de auto stapt.”

Oefening baart kunst

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

”Het soort rijangst dat je hebt is per persoon verschillend. De een durft de snelweg niet op, de ander vindt in het donker rijden eng en zo zijn er nog tig voorbeelden te bedenken. Als je de stap hebt genomen om opnieuw te beginnen aan rijlessen, ben je al een heel eind. Het gaat uiteindelijk toch om het ‘doen’, alleen zo kom je er vanaf. En uiteraard door veel te oefenen!”

Meer weten? Ga naar de website van Autorijschool Coenen voor meer informatie en neem contact op!

Lees ook:

jan-cools

Van autisme tot ADHD: rij-instructeur Jan geeft les aan ‘mensen met iets bijzonders’

Een rijbewijs halen is voor veel mensen een belangrijke mijlpaal. Niet gek, want over het algemeen k...
annemarie-cools

Annemarie (29) is al 4 jaar rijinstructeur: ‘Je hebt ontzettend veel vrijheid’

Annemarie Cools treedt in de voetsporen van haar vader, Jan Cools. Jan is eigenaar van Autorijschool...

Meer over Autorijschool Coenen ontdekken?

Autorijschool Coenen rijscholen

GeopendHele dag

Vechtstraat 15, Den bosch

Bekijk meer:rijscholen
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.