Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jammer: er gaan géén nachttreinen rijden van en naar Den Bosch

Door Marèl Holtermans 2 november 2019

Voor alle kroegtijgers die graag uitgaan in andere steden: jammer genoeg gaan er geen nachttreinen rijden in Den Bosch. De vijf grootste steden in Brabant (Helmond, Eindhoven, Tilburg, Den Bosch en Breda) lieten onderzoek doen naar nachttreinen. De conclusie: er reizen ’s nachts te weinig mensen.

Dat meldt Omroep Brabant. Eerder dit jaar wilden bijna alle gemeenten in de provincie opnieuw nachttreinen invoeren, omdat je momenteel na 2.00 uur niet meer kunt reizen vanaf bijvoorbeeld de Randstad naar Brabant.

Te weinig passagiers

Ook nachtbussen inzetten is geen optie. Er zijn simpelweg te weinig reizigers. Voorlopig moet je dus uiterlijk om 2.00 uur de trein pakken om op tijd thuis te zijn. Op zaterdag vertrekt de laatste trein van Den Bosch naar Tilburg om 1.36 uur. Als je richting Eindhoven wilt, kun je om 1.26 uur voor het laatst met de trein. Dat wordt dus tóch weer je ma en pa lief aankijken of een taxi nemen…

Nachtburgemeester Lidwien

Nachtburgemeester Lidwien is teleurgesteld in het besluit. Op Facebook geeft ze de volgende reactie: “De Nachtburgemeester vraagt zich toch nog steeds af: zolang mensen niet kunnen rekenen op een nachttrein, zal het ook een tijd duren voor ze die massaler gaan benutten. […] Provincie Noord-Brabant, herzie de plannen en houd het nog eens even vol samen met Nederlandse Spoorwegen. Vraag gemeenten mee te doen. Die hebben er belang bij!”

Bron: Omroep Brabant / Facebookpagina Nachtburgemeester Lidwien 

Lees ook:

nieuwe fietsenstalling boetes station

Er komt een nieuwe fietsenstalling bij het station

Het is geen geheim dat je soms lang moet zoeken voordat je een plek voor jouw fiets gevonden hebt bi...

Bosch’ mysterie: zoveel mensen stappen dagelijks in of uit op Station ‘s-Hertogenbosch

In de rubriek Bosch’ mysterie behandelen we iedere week een apart of raar gegeven uit de stad. Deze ...
leeg station

[VIDEO] Zo leeg en rustig zag je het station nog nooit

Het was zover; de dag dat iedereen thuis moest werken, vrij moest vragen of in de file kwam te staan...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.