Op deze plekken voelen Bosschenaren zich totaal niet veilig als voetganger

Door Marèl Holtermans 15 mei 2019

Het is natuurlijk heerlijk om te wandelen door Den Bosch, maar voelen wij ons nog overal veilig als voetganger? Wij vroegen jullie naar de meest onveilige plekken in Den Bosch. Dit zijn jullie antwoorden voor plekken waar voetgangers zich onveilig voelen:   

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Vughterstraat

veganistisch eten den bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Het is flink oppassen op de Vughterstraat, als we jullie reacties mogen geloven. De paden zijn niet breed genoeg voor alle voetgangers op zaterdagmiddag en daarom wijken er veel mensen uit naar de weg. Niet zo bizar dus, dat velen moeten uitwijken voor fietsers.

Rotonde met de Draak

moerasdraak
Foto: indebuurt Den Bosch

Nog een plek waar voetgangers zich onveilig voelen. Dat deze plek op plaats zes staat, vinden we niet gek. Terwijl auto’s uit verschillende straten schieten, proberen voetgangers angstvallig over te steken. Gevolg: niemand let écht op elkaar en uiteindelijk is het een wonder als iedereen levend de andere kant van de straat bereikt. Een van de stemmen kwam vanuit Marjan: “Ik vermijd deze plek liever als voetganger.” Overigens kunnen we het ons voorstellen dat het als automobilist ook geen pretje is om hier te rijden. Je staat minstens een kwartier met toeterende auto’s achter je te wachten op een gaatje om door te rijden. Onze tip: laat de auto thuis op drukke dagen!

Snellestraat

Snellestraat
Foto: indebuurt Den Bosch

Laten we eerlijk zijn: het is niet echt duidelijk dat hier überhaupt een stoep ís. Plus hij staat vol met gezellige bankjes, waar wij blij mee zijn! Voetgangers lopen hier gewoon over de weg. Zeker als we snel even naar één van de nieuwe restaurants willen en het druk is op de stoep. Doordat we ons niet allemaal (of eigenlijk: allemaal niet) aan de regels houden is het een wirwar van fietsen. Hierdoor voelen velen zich onveilig.

Visstraat

visstraat
Foto: indebuurt Den Bosch

Ook hier voelen voetgangers zich onveilig. Pfoeh, probeer maar eens in één keer te lopen door de Visstraat zonder een stomp in je rug te krijgen. Het is er immers áltijd druk. Het is daarom geen verrassing dat jullie massaal op deze plek stemden. Een terechte vijfde plaats!

Rompertsebaan

Foto: Google Streetview

De volgende in het rijtje is de Rompertsebaan. Met name de rotonde wordt als een gevaarlijke hotspot voor voetgangers gezien. Een van de stemmers, Rick, vertelt: “Wat een onoverzichtelijk stuk. We zouden het tweerichtingsverkeer moeten afschaffen voor fietsers op alle rotondes… daar red je mensenlevens mee.

Sint-Janssingel

Foto: Google Streetview

Dit is ook weer zo’n gevalletje stoep/fietspad/autoweg… Wie mag waar lopen? Niemand weet het dus loopt iedereen maar overal!

Hinthamerstraat

hinthamerstraat gevaarlijke plekken
Foto: indebuurt Den Bosch

De straat met veruit de meeste stemmen is toch echt de Hinthamerstraat. De straat met veruit de meeste plekken is toch echt de Hinthamerstraat. Onze inbox stroomde vol met mails van Bosschenaren die zich hier onveilig voelen. Niet gek, aangezien er veel fietsers én voetgangers gebruikmaken van de weg. In een winkelstraat schiet je al snel éééven binnen bij de blokker waardoor je precies op de route van een zigzaggende fietsers terechtkomt.. Opletten dus!

Lees ook:

Huis te koop: Sint Josephstraat 2 A Den Bosch, Foto 2 | Foto: Funda

7 x daarom is Den Bosch dus net als het buitenland

Den Bosch is de mooiste stad van het land. Punt. Wij zijn het erover eens: onze stad is soms net het...
processierups den bosch

Dit doet de gemeente om eikenprocessierupsen te bestrijden

Oei: de eikenprocessierupsen zijn uit hun ‘donkere hol’ gekropen. Hoe hoger de temperaturen, hoe bet...
Etenstijd

Binnenkijken bij Daphne en Stefan: ‘We wilden één hele opvallende muur, dat is gelukt!’

De woning van Daphne en Stefan is er één waar menig starter jaloers op kan zijn: midden in het centr...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.