Remco van Brabantsche Worstenbroodjes: ‘Soms staat er een kleine rij net als bij Jan de Groot’
Het is een zaakje van slechts 30 vierkante meter, maar elke centimeter wordt optimaal benut door Remco Beekman. Brabantsche Worstenbroodjes...
Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees is in Den Bosch het eerste veganistische worstenbroodje ter wereld gepresenteerd. Hij is ontwikkeld door niemand minder dan Remco Beekman van het winkeltje en bakkerij Brabantsche Worstenbroodjes.
Remco is al jaren verzot op worstenbroodjes en begon een aantal jaar geleden Brabantsche Worstenbroodjes op de Copernicuslaan. Daar zijn vaker bijzondere smaken ontwikkeld, zoals kip-sambalworstenbroodjes en aspergeworstenbroodjes. Daar is nu een nieuwe versie bijgekomen: het veganistische worstenbroodje! “Ik vind het ook van groot belang dat we minder vlees eten met z’n allen”, vertelt eigenaar Remco. “Dat is belangrijk voor onze eigen gezondheid, het dierenwelzijn en onze planeet.”
Remco heeft de lekkernij samen met studenten van de HAS Hogeschool en Labeij Food Products onwikkeld. In het worstenbroodje zijn onder meer tarwegluten en tarwe-eiwitten verwerkt. Remco: “Een belangrijke vereiste was een goede structuur van de vulling. Door eindeloos te variëren en experimenteren met de vulling en het deeg, ontwikkelden we het broodje. Het uiterlijk, de smaak en bite zijn nauwelijks te onderscheiden van een traditioneel ‘worstebroike’.”
Wij spraken Remco eerder over zijn zaakje. Dat vind je hier terug:
Lees ook:
In onze gids
Populaire rubrieken