Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daar gaat-ie! De hotelkamer van De Bossche Kraan gaat de lucht in

Door Lotte van Rosmalen 20 maart 2019
Het is zover! Woensdag wordt de hijskraan in de Tramkade op zijn plek gehesen. De kraan weegt 200 ton dus het is nogal een karwei om hem te hijsen.

Gespannen rennen initiatiefnemers Maarten Kierkels en Victor Kooijmans rond op de Tramkade. Hun droom om een hotel te maken van de hijskraan wordt werkelijkheid. Eerder schreven we al dat je mogelijk kon slapen in de iconische Bossche kraan. Vanaf 1 januari 2020 kun je ook daadwerkelijk een hotelnachtje boeken.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Op dinsdag heeft bouwbedrijf NDC-Cranes de kraan takelklaar gemaakt. NDC Cranes is opgericht door ex-werknemers van HNC, het bedrijf dat de kraan oorspronkelijk ook geplaatst heeft in 1977 of 1978. De initiatiefnemers houden de geschiedenis van de kraan op nog meer manieren vast. Maarten: “De kraan houdt zijn uitstraling. We gebruiken historische foto’s. Een kant wordt identiek gemaakt aan de originele versie, aan de andere kant bouwen we hem uit. Alles wat er extra bijkomt accentueren we met een kleurtje. Ook maken we grote ramen voor het uitzicht.”

Je eigen uitzicht bepalen

Altijd al een kraan willen bedienen? Dat kan! Gasten kunnen straks zelf hun kamer bedienen. Zo bepaal je je eigen uitzicht: “Wat weinig mensen weten, is dat je vanuit de kraan de Sint-Jan kan zien. Hoogtevrees? Daar hoef je niet bang voor te zijn. We maken er een wenteltrap omheen, dat zorgt voor een heel behaaglijk gevoel.”

Bootje varen

Bij de hijskraan is een steiger waar een bootje ligt. Daarmee vaar je, wanneer je maar wilt, naar de binnenstad. Gaaf!

Benieuwd? In de onderstaande video zie je een preview van hoe het eruit komt te zien:

Lees ook…

tramakde

Heel vet: je kunt binnenkort misschien overnachten in een hijskraan in de Tramkade

De Tramkade is misschien wel dé culturele hotspot van Den Bosch en daarom erg geliefd onder Bosschen...

adv.