Voorpret: Jazz in Duketown maakt deel van line-up 2019 bekend

Door Marèl Holtermans 30 januari 2019

Heb jij ook al zo’n zin in de festivalzomer? En alle andere toffe evenementen van 2019? Over één van de grotere feestjes hebben we nieuws: Jazz in Duketown heeft de eerste namen bekendgemaakt. De volgende artiesten treden in ieder geval op.

Marcus Miller

Jazz-zanger Marcus Miller stond al jaren op het verlanglijstje van Jazz in Duketown en eindelijk is het gelukt: hij komt in juni naar Den Bosch. Marcus Miller werd in de jaren tachtig bekend met het nummer ‘Tutu’. Hij werkte onder andere samen met Eric Clapton, Aretha Franklin, Chaka Khan en David Sanborn. Een cv om trots op te zijn! In juni kun je hem zien bij Jazz in Duketown, maar je kunt nu alvast genieten met dit filmpje van zijn optreden bij North Sea Jazz in 2015.

Richard Bona

Ook grammy-winnaar Richard Bona brengt een bezoekje aan Den Bosch. Hij is één van de beste basgitaristen ter wereld en maakt hele bijzondere muziek. Je kunt zijn stijl het best omschrijven als Afrikaanse muziek met jazz- en popinvloeden erbij. Hij treedt in Den Bosch op met de Richard Bona Group. Eerder werkte hij samen met onder andere John Legend.

Jungle by Night

Niet alleen buitenlandse artiesten treden op, ook een aantal Nederlandse acts is te zien op het gratis festival. Eén daarvan is Jungle by Night. De band bestaat inmiddels tien jaar en treedt veel op. Over het laatste album Livingstone schreef de Volkskrant: “De instrumentale composities zijn weer zo uitnodigend en de vreugde spat er weer in zulke dikke klodders van af dat de groep bovenal zichzelf blijft: een uniek uithangbord van de Nederlandse muziek.”

Shake Stew

De Oostenrijkse band Shake Stew is bijzonder. Heel bijzonder. De band maakt muziek die totaal anders is dan bij andere jazzbands, dat bewijst de bovenstaande clip wel. Toch past het perfect bij Jazz in Duketown. Door de dansbare muziek sta je niet lang stil.

Marius Neset Quintet

Wellicht komen sommige artiesten in het bovenstaande filmpje je bekend voor. Twee muzikanten van het Marius Neset Quintet traden vorig jaar ook op bij Jazz in Duketown, maar dan met de groep Phronesis. Dit keer zijn ze hier met het Marius Neset Quintet waarbij je gegarandeerd helemaal los kunt gaan.

Ruben Hein

Ook Ruben Hein komt langs. De zanger en pianist ken je misschien van zijn heerlijke warme stem die je direct grijpt. Ruben Hein is voorgedragen door het Nederlands Jeugd Jazz Orkest. De zanger bewees vorig jaar dat ‘ie niet alleen een topmuzikant is, maar ook nog eens heel pienter: hij won de finale van Wie is de Mol 2018.

Eric Vloeimans Gatecrash

Nog een oude bekende: Eric Vloeimans stond eerder op het podium van Jazz in Duketown en komt dit jaar terug. Samen met zijn band Gatecrash maakt hij hij jazz- en popmuziek. Niet verkeerd om naar te luisteren, nietwaar?

Hilario Dúran

De Cubaanse pianist Hilario Dúran wordt gezien als één van de belangrijkste Cubaanse pianisten van de 20e eeuw. Op Jazz in Duketown speelt Dúran veelal werk van zijn laatste album Contumbao.

Lees ook:

sneeuw

Daar gaan we weer: de sneeuwboots mogen uit de kast

Dacht je dat de sneeuw weg was? Nou, mooi niet! De snowboots mogen gewoon weer uit de kast, want het...
elle

Elle Magazine was in Den Bosch en tipt de volgende zaakjes

Bij indebuurt vinden we het leuk om op zoek te gaan naar de beste plekjes om koffie te drinken, een ...
Helen Hooft

Helen verhuisde van Engeland naar Den Bosch: ‘Den Bosch is een prachtige stad’

Je moet het maar durven: je koffers pakken en je huis voorgoed achterlaten om naar het buitenland te...

adv.