Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terugkijktip! Bossche Froukje te zien in Boer Zoekt Vrouw

Door Marèl Holtermans 6 april 2020

Je moet het maar durven: voor de camera vertellen dat je gek op iemand bent. Vervolgens zijn er nog twee anderen in het spel die ook proberen diegene te veroveren. Froukje Kooter uit Den Bosch ging de uitdaging niet uit de weg: zij gaf zich op voor Boer Zoekt Vrouw en zat bij de laatste drie van boer Jan. Tijdens de laatste aflevering van zondag 5 april vertelt ze openhartig over haar gevoelens. Let op: spoilers! 

“De vraag is natuurlijk: Jan en Froukje, is het een match?” Met die zin opent presentatrice Yvon Jaspers het gesprek met de Bossche terwijl ze tussen de koeien staan. “Ik denk dat het zeker een match zou kunnen zijn”, antwoordt ze voorzichtig. Ze glimlacht terwijl ze vertelt waarom ze Jan interessant vindt: “Ik vind zijn rust aantrekkelijk, zijn lach en zijn humor, denk ik. En ook zijn kwetsbaarheid. Het ene moment is het superleuk en gezellig en het andere moment is er een diep gesprek.”

Boer Zoekt Vrouw

Bij het KRO-NCRV-programma Boer Zoekt Vrouw volgt een cameraploeg vijf boeren die op zoek zijn naar de liefde. Geïnteresseerden kunnen een brief schrijven en de boer nodigt de tien schrijvers die hij of zij het leukst vindt uit voor een speeddate. Hierna gaan vijf dames en heren door naar de volgende ronde. Vervolgens worden drie deelnemers gekozen voor een logeerpartij bij de boer zelf.

Op de boerderij

Froukje hoort bij de laatste drie dames van boer Jan en dus mocht ze naar zijn zorgboerderij in Noord-Holland. Terwijl ze – samen met de andere twee dames – meewerkt op de boerderij, probeert ze Jan beter te leren kennen. Dat heeft al snel een bijzondere wending: tijdens de eerste avond vertelt Jan dat hij weleens ‘een pilletje en een snuifje doet’ en daar moet Froukje even aan wennen: “Ik vind drugs dus best wel heftig, maar dat is omdat mijn zus psychiatrisch patiënt is en drugsverslaafd geweest is.”

Helaas naar huis

Ondanks de verrassende openbaring van Jan, gaat ze er vol voor. Helaas kiest Jan ervoor om Froukje bij het eerste keuzemoment naar huis te sturen. Daarover zegt hij: “Ik vond het supermoeilijk om te kiezen tussen de dames. Ze zijn alle drie erg leuk.”

En nu dan?

Inmiddels is het Boer Zoekt Vrouw-avontuur van Froukje al een tijdje afgelopen. Via de website geeft ze aan dat het goed met haar gaat. Ze kijkt met een heel positief gevoel terug op haar deelname: “Ik denk dat Jan en ik wel echt een klik hadden. We hebben het superleuk gehad en veel meegemaakt. Ik hoop daarom ook echt dat hij gelukkig wordt met een van de andere dames.”

Via deze link kun je de aflevering terugkijken.

Lees ook:

Carmen Hendriks tv-programma's

Deze Bosschenaren deden mee aan populaire tv-programma’s

Nu we extra veel thuiszitten, staat de tv regelmatig aan. Bij jou ook? Dan kan het zomaar voorkomen ...

Kijken kost niets: 9 x Bossche huizen die minimaal een miljoen kosten

Hoewel het aantal miljonairs in Den Bosch de afgelopen jaren is gestegen, zijn er toch maar weinig m...
lichtpuntjes

7 x lichtpuntjes in Den Bosch in deze tijd van crisis

Kun je wel een portie vrolijkheid gebruiken in tijden van coronacrisis? Ondanks alle maatregelen die...

adv.