Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo verging het de Bossche bakkers tijdens de laatste aflevering van Heel Holland Bakt

Door Marèl Holtermans 19 januari 2020

Zeg het met bloemen! Dat is thema waar Bossche bakkers Esther en Anouk deze week mee aan de slag gingen bij Heel Holland Bakt. Met succes: een van de dames werd gekozen tot de beste bakker van de week.

Page 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

Anouk

De aflevering van zondag 19 januari draaide om bloemen. Dat begon al direct bij de eerste opdracht, waarbij de bakkers werden uitgedaagd een trifle te bereiden. Voor degenen die even in de war zijn: een trifle is een nagerecht dat uit verschillende lagen bestaat en in een glazen kom wordt geserveerd.

Trifle van Anouk

Anouk ging meteen aan de slag met haar baksel die ‘Appeltaart Voor Iedereen’ heette. Hoewel het nagerecht er – wat ons betreft – spectaculair uitzag, kreeg ze toch wat kritische feedback van de jury. Zo vond Robèrt van Beckhoven haar mousse ‘een beetje weeïg’. Janny was wel erg gecharmeerd: “De room is heel erg lekker.”

Technische opdracht

Na de trifle was het tijd voor de technische opdracht, waarbij de bakkers een gerecht maken dat aangedragen wordt door de jury. De kandidaten krijgen hiervoor alleen algemene instructies.

Kaasbloemen van Anouk

Deze week maakten de bakkers kaasbloemen. Een lastige opdracht, vond Anouk. Want wat moet je met zoveel boter? En hoe hoort het eruit te zien? Anouk vroeg haar mede-kandidaten om tips en wist uiteindelijk drie kaasbloemen op tafel te zetten. De jury was tevreden, maar gaf de Bossche ook feedback. Janny: “De crème is een beetje vettig.” Ook Robèrt had een puntje van kritiek: “Ik vind de kaascrème een beetje flauw.” Hoewel Anouk niet op alle punten hoog scoorde, kregen haar kaasbloemen de tweede plek.”

Spektakelstuk van Anouk

Daarna was het spektakelstuk aan de beurt. Anouk en Esther gingen aan de slag met een bloementaart. Anouk koos ervoor om een taart te maken die op haar bloemenbehang lijkt. Janny: “Ik vind deze taart mooier dan je behang! En hij is erg lekker.”

En ja hoor, Anouk is door naar de volgende aflevering!

Esther

View this post on Instagram

#lovebaking❤️

A post shared by Esther Van Grol (@cakes_by_es) on

Trifle van Esther

Ook Esther ging aan de slag met een trifle. Ze begon vol goede moed, maar tegen het eind van de opdracht was het even spannend of ze het zou redden qua tijd. Gelukkig was daar presentator André van Duin die haar een handje hielp: “Help, ik haal het anders niet!” Hoewel Esther zelf niet heel tevreden was met de trifle, was de jurylid blij: “Ik ben aangenaam verrast!”

Kaasbloemen van Esther

Hierna was het ook voor Esther tijd om kaasbloemen te bakken. In tegenstelling tot sommige andere kandidaten was ze niet heel gestrest. “Ik ga er gewoon voor. Ik vind het wel leuk om een keer een hartige opdracht te doen.” Dat werkte blijkbaar positief voor haar, want ze had de allerbeste kaasbloemen van de groep. Janny: “Dit lijkt het meest op wat het zou moeten zijn.”

Spektakelstuk van Esther

Esthers spektakelstuk heette Zeg Het Met Bloemen. Een taart die direct bij de jury in de smaak viel. Janny: “Ik vind het een fraaie taart. Je hebt een risico genomen door zoveel bloemensmaken te gebruiken en het is op het randje, maar het is wel heel lekker.” Ook Robèrt was erg te spreken over het baksel: “Dit is een taart waarbij je steeds weer meer wilt proberen.”

Esthers resultaten waren zo goed, dat ze werd gekozen tot de beste bakker van de week. Lekker bezig Esther!

De volgende aflevering is zondag 26 januari om 20.25 op NPO 1. 

Lees ook:

Heel Holland Bakt

Zien! Bossche bakkers brengen een ode aan onze stad in Heel Holland Bakt

Bakkers klaar, bakken maar! Fans van het populaire Omroep MAX-programma weten direct dat het om Heel...
laatste 24 uur

Kijktip: Albert Verlinde beleeft ‘laatste 24 uur’ binnen Brabant

"Ik heb slecht nieuws, je laatste 24 uur zijn ingegaan." Met deze boodschap klopt presentator Bert v...
jheronimustoren

Brand in Jheronimustoren: bewoner gewond

In een van de appartementen in de Jheronimustoren in het Paleiskwartier is zondagochtend brand uitge...
Page 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

adv.