Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toe maar! Den Bosch heeft 3 miljoen euro over voor het Songfestival

Door Marèl Holtermans 10 juli 2019

Het is een belangrijke tijd voor songfestivalliefhebbers: woensdag leveren de steden die in de running zijn het draaiboek in en wordt bekend hoe groot het budget van de gaststeden is. Den Bosch wil maximaal 3 miljoen euro uitgeven aan het Songfestival. Daarnaast verwacht de stad een bijdrage van 3 miljoen euro van de provincie.

Dat meldt de gemeente. Vorige week werd bekend dat Rotterdam 15 miljoen euro beschikbaar stelde. Niet alleen de gaststad draait op voor de kosten van het evenement, ook de omroepen en de European Broadcasting Union betalen een deel. En dat is hard nodig, want eerdere edities kostten tussen de 19 en 32 miljoen euro.

‘Grote kansen’

Volgens provinciebestuurder Marianne van der Sloot is het ‘fantastisch dat ‘s-Hertogenbosch zo’n groot, internationaal evenement naar Brabant wil halen’. Marianne: “Het songfestival in onze provinciehoofdstad betekent veel voor voor de samenleving. Voor vrijwilligers, cultuur én voor ondernemers. Al die bezoekers moeten eten, drinken, slapen en recreëren. Dat biedt grote kansen, daarom staan we als provincie garant voor een deel van de kosten als het Songfestival komt.”

Bidbook aanleveren

Bij het overhandigen van het bidbood (een soort draaiboek) waren een aantal dames in creaties van de Bossche mode-ontwerper Addy van den Krommenacker. Ook werden Bossche Bollen in de kleuren van de Brabantse vlag uitgedeeld.

Andere kanshebbers

Naast ’s-Hertogenbosch hebben ook Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Maastricht een bidbook overhandigd. Eind augustus maakt de NPO bekend welke stad het Eurovisie Songfestival 2020 mag hosten.

Bron: BD / Gemeente ‘s-Hertogenbosch

Brabanthallen eurovisie gemeente den bosch songfestival brabant songfestivallocatie

Ja hoor! Gemeente Den Bosch levert draaiboek in voor songfestival

De gemeenteraad heeft dinsdagavond een besloten vergadering gehouden over het songfestival. Dé grote...
eurovisie songfestival den bosch

8 x waarom het Eurovisie Songfestival naar Den Bosch moet komen

Duncan did it! Wat zijn we met z'n allen supermega trots op hem, want voor het eerst in 44 jaar heef...
Brabanthallen eurovisie gemeente den bosch songfestival brabant songfestivallocatie

Den Bosch heeft zich officieel aangemeld als songfestivallocatie

Toen Duncan met de grote beker op het podium stond, barstte er een strijd los: waar zou het Eurovisi...

adv.