Dit is alles wat je moet weten over Nederland Staat Op Tegen Kanker

Door Marèl Holtermans 15 mei 2019

Kijk niet raar op als je woensdagavond veel filmcamera’s of een hoop visagisten in de stad ziet. De Parade draait die avond helemaal om televisieshow Nederland staat op tegen Kanker. En daarom komen een aantal BN’ers naar de stad, onder wie ook Davina Michelle en Glennis Grace. 

Nederland staat op tegen Kanker is een jaarlijks terugkerend televisieprogramma waarbij KWF Kankerbestrijding aandacht vraagt voor de ziekte en geld inzamelt. Voorgaande jaren werd de show in Alkmaar opgenomen, maar dit keer maakt de redactie een uitstapje naar Den Bosch – goede keus wel -. De organisatie zei hierover eerder: “We wilden nu eens naar een andere gemeente met een mooi plein en hebben dat een poosje geleden laten weten aan enkele gemeenten. Uiteindelijk is gekozen voor Den Bosch. De gemeente reageerde enthousiast toen wij informeerden naar de mogelijkheden.”

BN’ers present

Bij de show op de Parade treden veel artiesten op. Onder meer Glennis Grace, Davina Michelle en Frans Bauer, Anita Meijer, Youp van ’t Hek en Stef Bos klimmen op het podium. Frits Sissing is de presentator van de avond en er worden drie BN’er omgetoverd tot levend standbeeld. Anita Meijer zingt het lied Hart Van Mijn Gevoel van De Kast. “Ik zing een bijzonder lied, opgedragen aan mijn beste vriend en voormalig echtgenoot Ton. Hij overleed twee jaar geleden aan maagkanker en ik mis hem nog elke dag.”

Programma

  • 20.30 uur onthulling van drie levende standbeelden Frans Bauer, Kjeld Nuis en Willeke Alberti
  • 20.50 uur optreden Anita Meyer
  • 21.10 uur optreden Davina Michelle
  • 21.30 uur optreden Glennis Grace
  • 21.45 uur optreden Stef Bos
  • 22.00 uur optreden Milow
  • Vanaf 19.00 uur zijn bezoekers al welkom op de Parade.

(Tekst loopt door onder de video) 

 

Menselijk lint

Ook kun je meedoen aan het menselijk lint. Wat dat precies is? Honderden mensen staan naast elkaar in het centrum terwijl ze een foto van een dierbare vasthouden. Dit zijn mensen die tegen de ziekte strijden of misschien wel aan kanker stierven. Het doel hiervan is om mensen met de ziekte (letterlijk) een gezicht te geven. En om een duidelijk statement te maken: het kan iedereen overkomen…

Als je zelf wilt meedoen met het lint, zorg dan dat je je via deze link aanmeldt. Kun je er niet bij zijn aanstaande woensdag, maar wil je wel de sfeer meepakken? No worries! Wij zijn erbij. Houd indebuurt in de gaten voor meer updates!

Lees ook:

Parade Den Bosch toren sint jan

Gaaf! Parade in Den Bosch decor van landelijke televisieshow

In de jaarlijkse televisieshow Nederland Staat Op Tegen Kanker vragen BN'ers en KWF Kankerbestrijdin...
theater aan de parade

Zo komt het vernieuwde Theater aan de Parade eruit te zien

Architectenbureau NOAHH uit Amsterdam heeft de eerste beelden laten zien van het vernieuwde Theater ...
ierse putdeksels

Bosch’ mysterie: waarom liggen er Ierse putdeksels op de Parade?

In de rubriek ‘Bosch’ Mysterie’ behandelen we iedere week een apart of raar gegeven uit de stad. Dez...

adv.