Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

ANWB onderzoekt Bossche parkeergarages: hier kun je je auto het best plaatsen

Door Marèl Holtermans 29 november 2020

De ANWB heeft veertig parkeergarages getest in twintig steden in Nederland. Den Bosch behoort ook tot de teststeden. Er zijn landelijk niet alleen grote verschillen; binnen Den Bosch levert de test opvallende resultaten op. Een van de parkeergarages in Den Bosch scoort hoog, een ander krijgt een onvoldoende. 

De ANWB kijkt bij de test naar breedte en lengte van de parkeervakken, de manier van parkeren, obstakels zoals pilaren, stoepranden, muren, taluds en versmallingen. Ook de veiligheid voor voetgangers, mindervalidenplekken en in- en uitrijden zijn onder de loep genomen.

Parkeergarages in Den Bosch

Als er meer plekken waren voor mindervaliden, dan was de notering nóg hoger. Maar met een gemiddelde van 7,6 scoort Parkeergarage Sint-Jan een gedeelde negende plek. Volgens ANWB zijn met name de verkeersregels duidelijk. Daar krijgt de parkeergarage een negen voor. Voor de categorieën ‘grootte/gemak parkeervakken’, ‘obstakels/hellingen’, ‘sfeer/extra’s’ en ‘inrit’ krijgt Parkeergarage Sint-Jan een acht. Vanwege het gebrek aan mindervalidenplekken krijgt de garage op dat gebied een twee.

Ook minder goede noteringen

ANWB ging ook langs bij Parkeergarage Wolvenhoek. Die doet het een stuk minder goed en krijgt een 4,1. Waarom zo laag? Dat ligt met name aan een tekort aan mindervalideplekken, de plek voor voetgangers, maar ook aan de vele obstakels. Daarnaast zijn de parkeervlakken te klein.

De winnaar

Waar vind je nou de beste parkeergarage van ons land? Dan moet je richting Zwolle. De recent gebouwde parkeergarage Katwolderplein heeft  brede plekken, veel veiligheidsmaatregelen voor voetgangers en is ook innovatief: het dak bestaat bijvoorbeeld deels uit zonnepanelen.

Wat vinden Bosschenaren zelf?

Nu zijn wij benieuwd. Waar parkeer jij je auto het liefste als je naar de stad gaat? Ben je het eens met de ANWB en sla je Parkeergarage Wolvenhoek liever over, of vind je het wel meevallen. Stuur een mail naar [email protected] of reageer onder dit bericht op Facebook.

Lees ook:

bezoekerskaartjes den bosch

[VIDEO] Geen gesjoemel met bezoekerskaartjes! Gemeente past parkeerbeleid aan

Ga je op vaak op bezoek bij iemand die in - de buurt van - het centrum woont? Of woon je zelf in Bos...
oosterplas

Gemeente Den Bosch neemt extra coronamaatregelen: parkeerplaatsen afgesloten

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, neemt de gemeente extra maatregelen. Dat l...
fout parkeert

7 x plekken waar iedereen schaamteloos zijn fiets fout parkeert

Het maakt Den Bosch er niet mooier op en toch doen we het massaal: de fiets dumpen op willekeurige p...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.