Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Waar is Brugwachter Teus (en wie zit er nu in het brugwachtershuisje)?

Door Lotte van Rosmalen 22 juli 2019

Huh? Waren we net zo blij met de komst van Brugwachter Teus in het brugwachtershuisje, blijkt hij plotseling verdwenen! Op zijn Facebookpagina lezen we dat hij is opgepakt omdat hij in zijn huisje wiet kweekte. Zijn vervanger Krijn heeft inmiddels zijn plek ingenomen.

Het was niet zo slim van brugwachter Teus: wiet kweken in een brugwachtershuisje. Hij zit op dit moment in voorlopige hechtenis in Vught. Hij schrijft in een bericht aan zijn volgers op zijn Facebookpagina: ‘Maandagochtend, rond een uur of vier, ben ik door een peloton agenten van mijn bed belicht en geboeid afgevoerd. Wat een toestand! Het hele huisje overhoop, Henk [zijn hond] in paniek en ik moest in mijn pyjama het arrestantenbusje in.’

(Tekst loopt door onder de foto)

Krijn. Foto: Facebookpagina Brugwachter Teus

Een nieuw gezicht in het brugwachtershuisje

Op de Facebookpagina spreekt zijn vervanger, Krijn, kritisch over de daden van Teus: ‘Zoiets doe je toch niet? Zeker niet in een pand dat eigendom is van de overheid. Als je het dan per se wil doen, doe het dan goed maar niet op een plek waar het voor iedereen zichtbaar is. Hoe achterlijk kan je zijn?’

Krijn werd op vrijdagmorgen door de advocaat van Teus gevraagd om de dienst op de Hinthamerbrug over te nemen. Volgens zijn advocaat is Teus erg van slag: ‘Hij huilt alleen nog maar’.

(Tekst loopt door onder de Facebookpost)

Een onrustige tijd voor brugwachter Teus

De populaire pop stond eerst op de Prins Hendrikbrug in Dordrecht, waar hij binnen de kortste keren een begrip werd. Daarna verhuisde hij naar de Hinthamerbrug in onze stad. Zijn tijd in Den Bosch is op zijn zachtst gezegd onrustig geweest. Naast zijn illegale kweekactiviteiten, trof hij een maand geleden een vernielde brievenbus aan:

(Tekst loopt door onder de Facebookpost)

Ben je benieuwd naar het hele verhaal van brugwachter Teus? Op Facebook en op de site van Bossche Brugwachtershuisjes is alles terug te lezen. Natuurlijk houden wij jullie ook op de hoogte!

Lees ook:

Brugwachter Teus op dieet

Bosch’ mysterie: wie is die man in het brugwachtershuisje op de Hinthamerbrug?

In het brugwachtershuisje op de Hinthamerbrug zit sinds kort een man. Jawel, jawel: het is niemand m...

adv.