Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oei! Sportiom Den Bosch hoort bij 3 duurste zwembaden van Nederland

Door Marèl Holtermans 20 augustus 2019

Vervelend nieuws voor waterratten: een dagje zwemmen bij Sportiom kost je redelijk wat geld. Het zwembad staat op dit moment zelfs in de top drie van duurste zwembaden van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. “De beleving is wel heel anders dan bij sommige andere zwembaden.”

Een dagje zwemmen is niet alleen gezellig, maar ook nog eens hartstikke gezond. Helaas voor de waterliefhebbers is zwemmen in Nederland niet zo goedkoop als in Duitsland en België. Gemiddeld betaalt een gezin met twee kinderen in Nederland €20,70 voor een dagje waterpret, terwijl je in onze buurlanden €19,60 (in België) of zelfs €16,- (in Duitsland) kwijt bent. De entreeprijs is voor veel Nederlanders te duur: uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat bijna 50% van de Nederlanders vaker het water opzoekt als zwemmen goedkoper was.

Hoe zit dat in Den Bosch?

Helaas voor ons ligt de prijs bij Sportiom een stukje hoger. Een gezin met twee kinderen moet €41,20 afrekenen bij de kassa. Op dit moment krijg je wel €2,30 korting per persoon door werkzaamheden aan de rotsen in het zwembad. Daarmee staat het zwembad op de derde plaats van Nederland. “Dat komt met name doordat de beleving bij Sportiom heel anders is”, vertelt directeur van Sportiom Joost van Keulen ons. “In het onderzoek is gekeken naar zwembaden met een binnenbad, peuterbad en glijbaan. Maar bij Sportiom heb je drie glijbanen, een whirlpool, golfslagbad en nog veel meer. Dus je betaalt extra voor de beleving.”

Verschillen tussen zwembaden

“Het is hetzelfde als een lokale speeltuin met de Efteling vergelijken. Tuurlijk, er zijn bij beide speeltuinen glijbanen, maar de beleving is echt wel anders. Dat is ook het geval bij Sportiom”, geeft Joost aan. Het kan zijn dat sommige zwembaden ook iets goedkoper zijn door fondsen vanuit de gemeente. Vroeger waren zwembaden van de gemeente, maar dat is niet meer altijd zo. “Sportiom is een commercieel bedrijf, maar sommige andere baden worden (deels) betaald met gemeenschapsgeld, dus daar kan ook nog een verschil in zitten. Maar ik denk dat het prijsverschil met name in de beleving zit.”

Wij zijn benieuwd naar jouw mening: vind jij de entreeprijs voor Sportiom (te) duur of niet? Wijk jij misschien wel uit naar een ander zwembad in de buurt? Laat het ons weten via [email protected] onder vermelding van ‘Sportiom’. 

Bron: RTL Nieuws / indebuurt Den Bosch / Mulier Instituut

Lees ook:

hond zwemmen den bosch

MAG DAT: je hond laten zwemmen in de Zuiderplas of andere Bossche wateren?

Niet alleen wijzelf hadden het aardig zwaar met de hoge temperaturen, ook onze viervoeters konden we...
zuiderplas dertig 30 graden buiten zwemmen den bosch

Hier in Den Bosch kun je lekker zwemmen

Heet, heter heetst! Het is de hele week warm. Met een gemiddelde temperatuur van zo'n dertig graden ...

Deze Bossche toppers zwemmen om geld op te halen voor kankeronderzoek: ‘Ik heb eigenlijk watervrees’

Iedereen kent wel iemand in zijn nabije omgeving die te maken krijgt met kanker. Want één op de drie...

adv.