Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fingers crossed: grootste stoomtrein ooit komt misschien naar Den Bosch

Door Marèl Holtermans 2 augustus 2018

Waarschijnlijk zijn wij op de redactie niet de enigen die een haat-liefdeverhouding hebben met treinen. Het bordje dat eventuele vertragingen aangeeft, weet ons goed te irriteren. Maar er is één trein die we heel erg leuk vinden, namelijk de allergrootste stoomtrein van Nederland. En die… komt misschien naar Den Bosch! 

ModeltreinCenter ‘s-Hertogenbosch zag het wel zitten: de grootste stoomlocomotief van Nederland naar Den Bosch brengen. Het zou om de Duitse driecilinder Baureihe uit 1940 gaan. Via Facebook deden ze een oproepje om te zien of Bosschenaren dat een goed plan vonden. En toen ontplofte het.

(tekst loopt door onder de Facebookpost)

Binnen mum van tijd was het bericht 15.000 keer bekeken. De reacties bleven binnenstromen. Zo zegt Leo Muilenboom in een reactie: “Ja, zeker! Laat maar komen!” en reageert Piet Er: “Doen!!! Hoop erbij te zijn!!”. Het enthousiasme reikte zelfs een stuk buiten Den Bosch, want ook Rotterdammers en Amsterdammers beloofden naar Den Bosch te komen als deze machine zijn intrede doet.

Ritje door Nederland 

Hartstikke leuk allemaal, maar het moet ook haalbaar zijn. Daarom kwam Modeltreincenter ‘s-Hertogenbosch met een nieuwe post waarin ze vragen of mensen echt bereid zijn om ervoor te betalen. In de post staat: “Wow! Ons bericht over de eventuele komst is al door 15.000 liefhebbers bekeken en gedeeld. We hebben mega veel reacties gekregen. Die trein zit zo vol zou je denken… Helaas is dat in de praktijk vaak anders, omdat jullie er ook voor moeten betalen.”

Maar dat schikt jullie niet af. In tegendeel: ruim driehonderd mensen hebben binnen een paar dagen aangegeven dat ze zeker wel wat overhebben voor deze unieke kans:

(tekst loopt door onder de Facebookpost) 

Of de trein daadwerkelijk onze kant op komt, is nog niet zeker. Wij zijn benieuwd en houden je op de hoogte!


Meer over ModeltreinCenter ontdekken?

ModeltreinCenter speciaalzaken

Vandaag gesloten

Vughterstraat 92, Den Bosch

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees ook: 

Kano

5 x originele vervoersmiddelen om Den Bosch te ontdekken

Wil je Den Bosch verkennen? Dat kun je natuurlijk lopend doen of met de fiets, met de auto of de bus...
riksja_3

5 redenen waarom Den Bosch onmiddellijk riksja’s moet krijgen

Als het in India en Amsterdam kan, kan het in Den Bosch ook: riksja's. Een überhandig vervoersmiddel...

Meer over

Opmerkelijk

adv.