Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een boete van €4500 (!) voor roken: in Den Bosch kun je hem straks krijgen

Door Marèl Holtermans 16 juni 2019

Voor de Bossche onderwijsinstellingen wordt het ongetwijfeld een groot karwei: hóe maken we de schoolpleinen 24/7 rookvrij? Vanaf augustus 2020 moeten ze er toch echt aan geloven, want dan geldt een rookverbod op alle scholen in Nederland. Wordt er tóch gerookt? Dan is de school de pineut.

Het rookverbod is vanaf augustus 2020 verplicht op alle onderwijsinstellingen in Nederland, meldt de Volkskrant. Scholen moeten het verbod 24/7 handhaven. Wordt een leerling of student (of misschien wel docent…) betrapt met een peuk, dan kan dat een boete van – schrik niet – €4500 opleveren. Natuurlijk gebeurt dat niet meteen; de boete loopt per overtreding op.

Rookverbod scholen

De scholen hebben dat helemaal zelf in de hand. Volgens staatssecretaris Paul Blokhuis, die gaat over de volksgezondheid, moeten de onderwijsinstellingen zelf zorgen voor handhaving van het rookverbod op een schoolplein of campus. En dat zeven dagen per week en 24 uur per dag…

Ook geen rookhok meer

De rookhokken en -zones die we nu veel zien op schoolpleinen en campussen kunnen dus na de zomer van 2020 afgebroken worden. Binnen de hekken van de scholen geldt het verbod. En da’s toch even schakelen. Jan Beun, facilitair manager van de Fontys-campus in Stappegoor, heeft er een hard hoofd in. Hij oppert al voor een ‘rookpolitie’. Goud, als je het ons vraagt!

Lees ook:

Vlotte Vloot

adv.