Dit wil je: een nachtje slapen in The Coon, een megapopulaire drijvende woning

Aangeboden door Waterrijk Pleziervaart 1 maart 2018

Over een paar maanden kom je The Coon tegen op Airbnb en Booking.com: deze drijvende supervette woning is hypermodern, enorm populair en ook jij kunt daar een nachtje in slapen. We spreken Vincent van Uden, eigenaar van Waterrijk Pleziervaart en tevens ontwerper van The Coon.

99% zelfvoorzienend

Vincent vertelt: ”The Coon is een uniek project, in meerdere opzichten. We zijn nu bezig met de puntjes op de i van de allereerste Coon – daarna gaan we er nog veel meer bouwen. We kunnen The Coon realiseren in een periode van ongeveer drie maanden, inclusief interieur en exterieur. The Coon is 99% zelfvoorzienend, er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie, windenergie, vuil water wordt afgescheiden en ga zo maar door. Je kunt enorm ‘groen’ varen met The Coon.”

”We hebben zelfs een app ontwikkeld, die bij de gebruiker een melding geeft dat bijvoorbeeld de zonne-energie op dat moment aan het draaien is en wat je dan kunt doen. Je hoéft er niks mee te doen, het is eigenlijk bedoelt als interactief systeem, zodat mensen zich bewust worden van welke apparaten allemaal stroom kosten.”

(tekst loopt door onder de foto)

Vincent van Uden
Vincent van Uden van Waterrijk Pleziervaart

Metallic keukenkastjes

Voornamelijk aluminium wordt gebruikt als bouwmateriaal voor The Coon en de kunststof kozijnen zijn voorzien van isolatieglas. Het design is super hip en wat vooral écht onderscheidend is, is dat Vincent elke ‘Coon’ een ander tintje wil geven. ”De eerste Coon wordt gemaakt in retrostijl, we willen er ook eentje bouwen en inrichten als gezellig Brabants huisje, de volgende wordt gemaakt in Amerikaans thema met een rock & roll stijl inclusief jukebox en metallic keukenkastjes.” Ook leuk: The Coon is hypermodern, je maakt ‘m open met je persoonlijke QR-code.

The making of

Het maken van zo’n groot drijvend object is natuurlijk een gigantische uitdaging én er moet veel getest worden. Hoe dat eruit ziet? Dat hebben we hieronder voor je in beeld gebracht:

(tekst loopt door onder de foto’s)

The Coon
The Coon
The Coon
The Coon
The Coon
The Coon
The Coon

Thuishaven voor pleziervaart

Ben jij een watersportliefhebber? Maak dan kennis met Waterrijk: je kunt hier terecht voor onderhoud, refit, nieuwbouw en winterberging – dus je kunt je boot in de winter met een rustig hart achterlaten bij Waterrijk. Ook krijg je professioneel advies als je zelf aan je boot wil klussen, kun je hier terecht!

Waterrijk Pleziervaart sport en bewegen

Nu openHele dag

Rietveldenweg 53 N, Den Bosch

Bekijk meer:sport en bewegen