Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x hier is volgens jullie écht niet genoeg over nagedacht in Den Bosch

Door Marèl Holtermans 11 december 2019

We vroegen jullie wat de grootste Bossche ‘je had maar één taak’-gevallen zijn. En hier kwamen best veel reacties op. Aan de hand hiervan hebben we een lijstje samengesteld met de meest genoemde plekken en situaties in Den Bosch waarvan jullie denken: hier is écht niet genoeg over nagedacht. 

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Ovonde Julianaplein

Sinds 2018 is de rotonde op het Julianaplein vervangen voor een ovonde. De reden: minder bussen over de Onderwijsboulevard en het verkeer zou beter doorstromen. Door de nieuwe ovonde zouden 370 extra bussen per dag kunnen rijden.

Leuke plannen, maar volgens velen van jullie werkt het niet. In tegendeel: de ene na de andere reactie stroomt binnen. Zo zijn er volgens jullie regelmatig verkeersopstoppingen en is de kans op ongelukken groter dan voorheen.

Bereikbaarheid Jeroen Bosch Ziekenhuis

Voor automobilisten is er geen probleem, maar voetgangers komen niet zo gemakkelijk bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Helemaal niet zelfs, als we jullie mogen geloven. De voetgangerstunnel wordt niet gewaardeerd: volgens een van de lezers is de tunnel ‘gammel, onveilig en viezig’.

Kruising bij Café de Unie

Hartstikke gezellig, Café de Unie, maar het is altijd een risicovolle onderneming om bij de kroeg te komen. Ook zorgen de trage stoplichten voor de nodige irritatites: “Er kunnen maximaal twee auto’s tegelijk rijden vanwege tegemoetkomend verkeer. Dit zorgt voor langdurige opstoppingen en een onveilige situatie op het kruispunt. Het anders afstellen van de verkeerslichten is een zeer welkome oplossing.”

Tolbrugstraat

“Waar zijn de stoplichten?!”, is een van de reacties. “Iedereen fietst en rijdt hier door elkaar.” Volgens een andere lezer is het een wonder dat er nog maar zo weinig ongelukken zijn gebeurd …

Blindenpad

Foto: ANP

Naast het oversteekpad vanaf het kanaal naar de Nieuwstraat loopt een blindenpad. Klein dingetje: die eindigt tegen de muur.

Afsluiting onderwijsboulevard

Sinds een paar maanden worden verkeersproeven op de Onderwijsboulevard gehouden. Auto’s mogen de straat niet meer inrijden. Het doel van de proef? Om ‘sociale activiteiten‘ een plek te geven. Hoewel de proeven maar tijdelijk zijn, zorgt het voor veel frustraties. Volgens sommigen is het plan ‘faliekant mislukt’. Gelukkig voor jullie is de eerste proef al af en eindigt de tweede proef donderdag 12 december.

Kooikersweg

De Kooikersweg is een paar jaar geleden vernieuwd. Handig, zou de je denken. Maar dat is volgens jullie niet het geval. Jullie vinden de straat té smal: “Zeker ontworpen door iemand in een oude mini.”

Lees ook:

gevaarlijkste wegen den bosch

De gevaarlijkste wegen van Den Bosch: dit is de top 10

De gevaarlijkste wegen van Den Bosch, welke straten zijn dat eigenlijk? Op de CROSS-snelhedenkaart k...
flitspaal

Opletten! Deze Bossche flitspalen flitsen het vaakst

De flitspalen in Den Bosch doen goed hun best. Van mei tot en met augustus 2019 werden weer heel wat...
Taste XL getipt

Dit zijn de beste restaurants van Den Bosch volgens de GaultMillau 2020

Feest bij acht restaurants in Den Bosch! Ze mogen de champagne inschenken, want deze culinaire toppe...
Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.