Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] Het pand van Hudson’s Bay heeft een nieuwe invulling

Door Marèl Holtermans 26 mei 2020

Het is pas een paar weken geleden bekendgemaakt, maar woensdag is het al zover: het pand van Hudson’s Bay is weer in gebruik. Wij namen vast een kijkje.

“We dachten eigenlijk: waarom niet?”, zegt Janneke Schoenmakers van Shoeby. Zij is de afgelopen weken samen met de rest van het team druk bezig geweest om alles op tijd af te krijgen. “We vonden dit gewoon een heel mooi pand en het stond leeg. Daarnaast is Shoeby een Brabants merk, dus 1 + 1 = 2!”

Meerdere Shoeby’s

Het is niet de eerste vestiging van de zaak; de modeketen heeft ook een filiaal een paar deuren verderop aan de Markt, in de Helftheuvelpassage, in de Maaspoort en in de Rompert. Of het dan niet extra spannend is om ook hier te openen? “Nou, dat valt wel mee. We zijn allemaal hartstikke ondernemend en vinden het leuk om de uitdaging aan te gaan.”

Coronacrisis

En dat in tijden van de coronacrisis. “Dat is best een beetje puzzelen, bijvoorbeeld met het deurbeleid. Maar we zijn niet bang dat mensen niet komen. Je ziet nu al veel mensen naar binnen gluren; velen zijn toch nieuwsgierig.”

Eerder in het pand

Hoewel het grote gebouw geen gelukkige geschiedenis heeft, ziet Janneke de toekomst vrolijk tegemoet: “We hebben eerder in dit pand gezeten, in de tijd tussen V&D en Hudson’s Bay. We kregen toen zoveel leuke reacties dat we terug wilden komen!”

Het gedeelte van Shoeby beslaat niet het hele gebouw; de kledingzaak gebruikt alleen de begane grond en de eerste verdieping. Of er nog andere bedrijven in hetzelfde pand komen, is nog niet duidelijk. De zaak opent woensdag 27 mei.

Lees ook:

Hudson's Bay

[VIDEO] Dit willen Bosschenaren straks in het pand van Hudson’s Bay

Het gaat toch echt gebeuren: Hudson’s Bay sluit eind 2019 de deuren. Dat betekent dat het compleet v...
JANZEN

De winkel van Gertjan is nu open: ‘Het merk past bij Den Bosch’

Het is gedurfd: een winkel starten in tijden van de coronacrisis. Gertjan Schot deed het. Hij opende...
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Bosch' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Bosch.

adv.