Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oe la la: Den Bosch krijgt een nieuwe patisserie

Door Marèl Holtermans 23 januari 2020

Chocolade, gebak en brood: dat zijn de lekkernijen waar Eric Maas zich de komende tijd mee bezighoudt. De Bosschenaar start patisserie Smaak ‘s-Hertogenbosch in het centrum.

“Ik was jarig toen ik een appje van een vriend kreeg: hij wilde langskomen voor een kop koffie en wat lekkers. Het eerste had ik in huis, maar ik miste nog iets van gebak”, vertelt eigenaar Eric Maas. “Maar ja, waar in het centrum van Den Bosch haal je iets? Er zijn natuurlijk wel wat zaken, maar het was vaak niet naar mijn smaak. Dus start ik zelf een patisserie. Hoe het gaat heten? Smaak ‘s-Hertogenbosch.”

Fonteinpleintje

Eric woont zelf op het Fonteinpleintje en loopt elke dag langs Salvatore Vacerra: “Dat pand stond al een tijdje te huur. Elke dag dacht ik weer: zal ik het doen? Het antwoord is inmiddels duidelijk!” De komende tijd staat daarom in het teken van klussen, werken en voorbereidingen treffen. Half maart hoopt de Bosschenaar de zaak te openen.

Tekst loopt door onder het kaartje. 

Bakkersfamilie

Eric is niet onbekend in de wereld van bakken: een aantal familieleden werkt in een bakkerij en zelf heeft hij al een zaak in Helvoirt. Die blijft ook na de opening van de Bossche vestiging bestaan. “Voor het eerst twee zaken, dat is natuurlijk even spannend. Maar ik weet zeker dat het goedkomt.” De zaak krijgt volgens Eric een ‘strakke maar bourgondische’ uitstraling. Het gedeelte waar brood wordt verkocht, moet er warm uitzien. Het patisseriedeel is clean. “Bourgondisch en gezellig dus”, sluit Eric af.

Lees ook:

veganistisch eten den bosch voetgangers onveilig Coco & Sebas

Chocolaat maar komen! Er komt een chocolatier aan de Vughterstraat

Terwijl de ene chocolatier vertrekt uit de stad, kondigt de ander zich alweer aan. Coco & Sebas komt...
Nancy van Chocolata

Oh nee! Nancy van Chocolata stopt na tien jaar met haar boetiek

Wat jammer! We lezen op het BD dat bij Chocolata, de kleine chocoladeboetiek Achter het Stadhuis, ee...
chocola

Stefan: ‘Een klant had door mijn chocola geen last van migraine’

Eigenlijk is iedereen blij als -ie de winkel van Stefan binnenloopt. Want vanaf de ingang van de win...
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Bosch' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Bosch.

adv.