Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Den Bosch krijgt een nieuw restaurant: ‘In 77 minuten hadden we een ton aan crowdfunding’

Door Marèl Holtermans 22 januari 2020

Heel stilletjes ging café-restaurant Bosch Kwartiertje in de verkoop. Voor Karlijn van Oss en Jessie Helsen dé kans waar ze op zaten te wachten: zij toveren het om tot NOEMME. Een plek waar vegetariërs én vleeseters hun buik rond kunnen eten. 

Aan het eind van de Korte Putstraat staat een busje. Verschillende klusjesmannen pakken wat gereedschap en lopen naar binnen bij het pand waar eerst Bosch Kwartiertje zat. Daar is het op dit moment een bouwput: de vloer is eruit, op de trap ligt een stoflaag van het boren en de bar is deels afgebroken. “Ja, we zijn direct aan de slag gegaan”, vertelt Karlijn trots. “Moet ook wel, want we gaan over een paar weken al open.”

“Er mist een plek in Den Bosch waar zowel vleeseters als vegetariërs lekker kunnen eten”

Jonge ondernemers

De jonge ondernemers vertellen heel rustig over hun project. Dat ze de komende weken (bijna) elke dag tot hun knieën in het puin staan, lijkt hen niet uit te maken. “In tegendeel! We vinden het juist heel erg leuk”, reageert Jessie. De twee kennen elkaar van hun werk bij 7venden Hemel, het restaurant een paar deuren verderop. Jessie: “Misschien cliché om te zeggen, maar het horecabloed zit er van jongs af aan in. Ik wilde altijd al een eigen restaurant en toen ik Karlijn leerde kennen, klikte het meteen. Met haar durf ik het aan.”

NOEMME

Het ondernemersduo heeft al een naam voor het restaurant: NOEMME. Bij het restaurant serveren ze vegetarisch eten, vlees- en visgerechten. “We merken dat het best lastig is om een restaurant te vinden waar vegetariërs lekker kunnen eten, maar vlees- en viseters ook. Bij de meeste eetgelegenheden staan wel vegetarische gerechten op de kaart, maar het is bijna altijd hetzelfde: een risotto of een vegetarische pasta. Wij denken dat er een plek mist waar het wat beter verdeeld is.”

“We hebben er heel veel zin in. Maar eerst moeten we nog flink klussen.”

Crowdfunding

Daar zouden ze zomaar eens gelijk in kunnen hebben: de twee financieren het restaurant deels door middel van een crowdfundingsactie. “Kijk: je hebt natuurlijk niet zomaar een ton op de bank en daarom startten we deze actie. Die ging online toen wij bij een vergadering zaten. Toen gebeurde het onmogelijke, want de ene na de andere persoon besloot te helpen. Na een tijdje keken we en waren we even gefrustreerd: er stond opeens dat we ‘nog maar’ 10.000 euro hadden, terwijl het bedrag eerder al een stuk hoger stond. Dat bleek toch iets anders te zijn; we moesten nog maar tienduizend euro van het totaalbedrag. In 77 minuten hadden we een ton aan crowdfunding. We schreeuwden het uit van geluk!”

In het restaurant kunnen 85 mensen tegelijk een hapje eten. Op de bovenverdieping komen verschillende gedeelten: een relaxhoek en een ruimte voor private dining. “We hebben er heel veel zin in. Maar eerst moeten we nog flink klussen.”

Lees ook:

elle

7 x restaurants waar je glutenvrij kunt eten in Den Bosch

Het horeca-aanbod groeit in ons stadje. Van gezond tot vette hap; je kunt het zo gek niet bedenken o...
bib gourmand

Dit Bossche restaurant heeft van Michelin een Bib Gourmand gekregen

Bib bib hoera! Michelin (juist ja, die van de Michelinsterren) ging op pad om te testen welke Nederl...

Leuk volgens local Lauren: ‘Bij dit restaurant eet je lekkere taco’s!’

Leuke plekjes, die zijn er genoeg in de stad. Maar als je de bomen door het bos... eh, leuke plekjes...
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Bosch' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Bosch.

adv.