Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Milou opent PureLou in de Vughterstraat: ‘In dit pand heb ik vroeger mijn trouwjurk gekocht’

Door Marèl Holtermans 23 juli 2020

Haarverf met ammoniak en shampoo met andere chemische stoffen. Een kappersbezoekje is niet bepaald eco-friendly. Alhoewel: daar zou zomaar eens verandering in kunnen komen na de komst van PureLou. De salon opent in september in Den Bosch.

Eigenaresse Milou groeide op in Den Bosch, woonde een tijdje in Vught, maar opende uiteindelijk het eerste filiaal van PureLou in Tilburg. Hier knipt ze de haren van talloze Tilburgers én mensen daarbuiten: “We hebben best een sterke community en daarom wilden we uitbreiden. Bij de zaak in Tilburg kon dat bijna niet meer en dus werd het een filiaal in Den Bosch; dat ligt een stuk centraler voor velen.” Waarom PureLou zoveel klanten van buiten de stad trekt? Waarschijnlijk doordat eigenaresse zich specialiseert in krullen: “Ze noemen mij weleens de krulexpert!”

PureLou

De zaak komt in het pand van Pepe Del Sol in de Vughterstraat. Voordat de Spaanse delicatessenzaak er zat, was het een trouwzaak. “Ik heb hier vroeger nog mijn trouwjurk gekocht”, vertelt Milou vrolijk. “Grappig, nietwaar?”

Eco-friendly

PureLou werkt naar eigen zeggen zo eco-friendly mogelijk. Daar heeft Milou een goede reden voor: “Als je eens wist wat voor troep er zit in verschillende haarproducten… daar word je niet blij van.” De Brabantse werd een tijd geleden ziek en besloot toen zo groen en gezond mogelijk te werken: “Ik wilde gewoon iets goeds doen. Ik houd van mijn vak, dus wilde daar mee doorgaan, maar dan wel op een verantwoorde manier. PureLou was daar het resultaat van.” De kapsalon opent 1 september.

Meer nieuwe zaken en concepten in Den Bosch:

Het Zomertheater

Nieuws! Den Bosch krijgt een openluchttheater en deze bekende artiesten treden op

Davina Michelle, Danny Vera, Maan en Tino Martin: slechts een paar van de vele artiesten die deze zo...

De Watertaxi vaart vanaf nu door Den Bosch: ‘Op het water vergeet je alles even’

Ga je vandaag naar de Tramkade of ben je van plan het nieuwe terras aan de Smalle Haven te bezoeken?...
Costa del Silo

[VIDEO] Een nieuw ‘stadsstrand’ in Den Bosch: Costa del Silo is open

Voor het echte strand moet je vanuit Den Bosch een stukje rijden, maar dat betekent niet dat we in o...

Meer over PureLou ontdekken?

PureLou kappers

Vughterstraat 75, Den Bosch

Bekijk meer:kappers
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Bosch' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Bosch.

adv.