Smullen! Er opent een aardbeien walk-in in Den Bosch
Een zaak waar ze alleen aardbeienproducten verkopen, kan dat? Jazeker! In de Vughterstraat komt een heuse ‘aardbeien walk-in’. Aan het…
Den Bosch mag dan in lockdown zitten, het houdt Kay Megens en Lennard van der Plas niet tegen om aan de slag te gaan. De twee openen in het Hinthamereinde een traiteur.
Van broodjes tot verse sappen en van tot bier en gedroogde worst; over een tijdje kunnen Bosschenaren deze producten halen bij Bosque aan het Hinterhamereinde. Bij Bosque, het Spaanse woord voor bos, focussen Kay en Lennard zich op seizoensgebonden producten van lokale leveranciers. Daarnaast verzorgen de twee catering voor bedrijven of feestjes.
Dat de producten lekker moeten zijn, is niet verrassend. Maar dat is niet het enige waar het duo zich op focust: “We streven naar lokaal en verantwoord en werken daarom met geredde groenten en fruit en producten die rechtstreeks van de boer komen. Het restgroente en -eten gaat naar de beesten [op de boerderij, red.].” Ook op andere gebieden focussen de twee zich op duurzaamheid. “Het verpakkingsmateriaal is recyclebaar. Daarnaast is het interieur van Bosque zelfgemaakt van gerecyclede materialen.”
Tekst loopt door onder de foto.
Kay en Lennard zijn pas net afgestudeerd aan de hogere hotelschool in Maastricht, maar hebben toch een bak ervaring: ze werkten zowel in het binnen- als buitenland. De twee stonden onder andere in de keuken in restaurants en cateraars in Barcelona, Madrid, Londen en Amsterdam. Bosque is hun eerste eigen zaak.
De traiteur opent op dinsdag 9 maart.
In onze gids
Nu geopend
Nu geopend
Nu geopend
Populaire rubrieken