Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Insiderstip! Op deze verborgen plek in Den Bosch geniet je (coronaproof) van een drankje

Aangeboden door De Bossche Zomer 31 juli 2020

Je wilt de deur uit en hebt zin in een gezellig uitje, maar wilt niet tussen de mensenmassa zitten. Herkenbaar? Dan hebben we een leuke tip voor je. Op een (redelijk) onbekende plek in Den Bosch kun je coronaproof genieten van de natuur, een hapje en een drankje. Waar? Picknickpark Zuid!

Terwijl de zon volop schijnt en het gras er piekfijn bijligt, loopt Rob Jansen vrolijk rond. De Bossche ondernemer is druk met het starten van de dag. “Het is mooi weer, dus een goede dag om te picknicken”, vertelt hij. Eigenaar Rob zorgt ervoor dat zijn gasten niets tekort komen: van een picknickkleed tot aan hapjes of drankjes; het is er allemaal.

Picknickpark Zuid

Het gaat als volgt: heb je zin in een leuke dag? Dan ga je naar het Zuiderpark, waar de kiosk van Picknickpark Zuid staat. Bij Rob haal je het picknickkleed op en dan is het aan jou om het allerbeste plekje te vinden. Goed om te weten: je moet wel eerst online een kleed reserveren. Er zijn plekjes in de zon of onder de bomen in de schaduw. Nu vraag je je misschien hoeveel dit kost? Nou… helemaal niets!

Samen genieten

“Tuurlijk kun je op de Korte Putstraat lekker zitten en genieten. Maar je zit dan wel tussen de massa”, vervolgt Rob. “Dat is hier heel anders. Je geniet van de natuur, maar dan met de luxe van de stad: er zijn drankjes en hapjes.” Zo kun je de Borrelbox bestellen waardoor jij en je picknickpartners kunnen snacken of voor de Lunchbox gaan. Goed om te weten: de Borrelbox kun je iedere dag bestellen. De Lunchbox is van donderdag tot en met zondag verkrijgbaar.

Tekst loopt door onder de foto. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Bossche Zomer (@debosschezomer) op

Onontdekt plekje

“Het Zuiderpark is eigenlijk nog een onontdekt plekje”, gaat Rob verder. “Dat is zonde, want het is hier prachtig en iedereen kan hier gemakkelijk afstand houden. Heb je zin in een romantisch plekje voor met zijn tweeën? Dan is dat hier goed mogelijk. Maar ook als je met meerdere mensen wilt komen is het een goede optie. Op verschillende momenten zijn er optredens en shows voor kinderen, waardoor iedereen zich goed vermaakt.”

Picknickervaring

Picknickpark Zuid is een onderdeel van De Bossche Zomer. Dit is een initiatief vanuit de gemeente om tijdens de coronacrisis toch activiteiten te organiseren, maar dan op een aangepaste manier. “Ze benaderden me een tijd geleden. Daarna ging het heel snel”, zegt Rob. “Ik werd gevraagd om voor picknickkleden te zorgen, maar wilde dan ook voor de volledige picknickervaring zorgen. Picknickpark Zuid was hier het resultaat van.”

“Het Zuiderpark is eigenlijk nog een onontdekt plekje”

De Bossche Zomer

Naast Picknickpark Zuid organiseert De Bossche Zomer nog veel meer activiteiten. Zo vaart De Watertaxi tussen verschillende stops in Den Bosch en zijn er verschillende pop-upterrassen, zoals Thuis Bij Van Drakestein en Terras aan de Haven. Wil je niets missen van De Bossche Zomer? Download dan de Close-app. Hier vind je alle informatie en kun je tickets reserveren voor verschillende activiteiten.

Lees ook:

De Watertaxi vaart vanaf nu door Den Bosch: ‘Op het water vergeet je alles even’

Ga je vandaag naar de Tramkade of ben je van plan het nieuwe terras aan de Smalle Haven te bezoeken?...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Bossche Zomer. Meer over De Bossche Zomer ontdekken?

De Bossche Zomer vrijetijd en uitgaan

Parade 23, Den Bosch

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Bosch' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Bosch.

adv.