Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Charissa (29) opende haar eigen haarsalon op de Gasselstraat: ‘Ik wil weten wie in mijn stoel zit’

Aangeboden door Colorbar Hairsalon 16 augustus 2019

Na jaren dromen, opende Charissa Steinmeier (29) in juli haar eigen haar zaak op de Gasselstraat in Den Bosch: Colorbar Hairsalon. Het is een relaxte omgeving met een huiselijke sfeer en een exclusief tintje. Charissa: Dit is de enige kapsalon in Den Bosch die open is op zondag én maandag!

Misschien ben je er al een keertje langsgelopen of heb je er binnengespiekt: in het kleine zijstraatje van de Hinthamerstraat, zit sinds kort Colorbar Hairsalon. Oprichtster Charissa Steinmeier (29) zwaait vrolijk naar voorbijgangers terwijl ze iemand in de watten legt. “Ik ga je haren wassen terwijl je lekker ligt, hierdoor is je nek goed ondersteund. De conditioning sluit ik af met een hot towel en in de koelkast staat altijd een wijntje klaar. Natuurlijk neem ik ruim de tijd voor mijn klanten, dit vind ik het allerbelangrijkst!

De haarkleurkunstenares

Niet voor niets heet het bedrijf ‘Colorbar‘. In de knusse salon van Charissa is een nisje volgebouwd met wel meer dan tweehonderd kleuren: “Ja, kleuring is mijn specialiteit, maar uiteraard kun je ook terecht voor knippen en stylen. Het is een creatief beroep dus meng ik de kleuren onderling met elkaar. Het zijn geen standaard voorgemengde kleuren, zo kan ik voor iedereen een custom maderecept maken.”

De haarkleurkunstenares is zich steeds meer gaan specialiseren: “Kleuren wordt interessanter en mensen willen soms hele aparte dingen, zoals bijvoorbeeld pasteltinten. Je probeert zo goed mogelijk mee te gaan met de nieuwste trends. Ik merk dat mijn klanten het fijn vinden dat ze een op maat gemaakte kleuring bij mij krijgen: een kleur die niemand anders heeft.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch (Colorbar)
Foto: indebuurt Den Bosch (Colorbar)
Foto: indebuurt Den Bosch (Colorbar)
Foto: indebuurt Den Bosch (Colorbar)
Foto: indebuurt Den Bosch (Colorbar)

Kijken naar de persoonlijkheid

Om een kleur of coupe samen te stellen, kijkt Charissa ook naar de persoonlijkheid: “Als je niet weet wie er in je stoel zit, weet je ook niet wat wel en niet bij die persoon past. Een aantal jaar geleden kwam een jongen strak in pak bij mij binnen. Zijn haar zat heel netjes. Ik vroeg hem wat hij in het dagelijks leven deed, waarop hij vertelde dat hij voor een bank werkte. Daarna vroeg ik wat hij graag in zijn vrije tijd deed en wat bleek? Hij speelde in een rockband! Meestal kwam hij gelijk na zijn werk en strak in pak bij de kapper en dus ging hij met een gelikt kapsel de deur uit. Eigenlijk paste dat helemaal niet bij hem. Uiteindelijk vond ik een kapsel dat zowel met zijn hobby als zijn beroep matcht.

Een kappersstoel huren bij Colorbar in Den Bosch

Voor ze startte met haar eigen salon, huurde Charissa een kappersstoel in Amsterdam. “Ik wilde graag iets opstarten in de buurt van Schijndel, waar ik sinds kort samenwoon met mijn vriend. Het concept van een groep freelance kappers die ieder een stoel huren binnen een pand, bestaat hier nog niet echt. Eigenlijk zit je dan dus met meerdere ondernemers onder een dak. Ik heb dit zelf de afgelopen acht jaar met heel veel plezier mogen doen, maar was klaar voor een volgende stap.”

“Ook in Den Bosch zijn best veel mensen die voor zichzelf zouden willen beginnen maar misschien niet weten waar ze moeten beginnen, geen zin hebben in de verantwoordelijkheid van een eigen salon of het gewoonweg niet kunnen betalen. Het lijkt mij leuk om in de toekomst samen te mogen werken met andere ondernemers en deze te helpen om zichzelf nog meer te ontwikkelen als zowel kapper als ondernemer“, vertelt Charissa.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch (Colorbar)
Foto: indebuurt Den Bosch (Colorbar)
Foto: indebuurt Den Bosch (Colorbar)
Foto: indebuurt Den Bosch (Colorbar)
Foto: indebuurt Den Bosch (Colorbar)

Leren van elkaar

Het is anders wanneer je voor jezelf werkt: “Je werkt dan met heel positieve mensen die hun vak echt leuk vinden en goed verstaan. Zelfstandig ondernemers zijn enthousiast. Ze zijn aan het werk omdat ze er graag willen zijn, niet omdat ze er moeten zijn. Dat geeft een heel andere vibe op de werkvloer. We kunnen elkaar nieuwe dingen leren, motiveren en blijven uitdagen om te groeien.”

Exclusieve merken

Tussen de potjes en flessen bij Colorbar Hairsalon, staan allerlei bijzondere merken zoals Olaplex, MoroccanOil en Color Wow. “Ik vind het belangrijk om tijd en aandacht in mensen te investeren. Bij grote kapperszaken wordt het soms ‘lopendebandwerk’ en dat is het hier niet. Ik besteed oprecht al mijn aandacht aan de persoon die in mijn stoel zit. Daarnaast vind ik het belangrijk om na te denken over de toekomst, zo werk ik alleen met duurzame energie en krijg je altijd een heerlijke fairtrade koffie of thee met een chocolaatje van Tony Chocolonely erbij.”

“Ook werk ik bijvoorbeeld met The Insiders omdat hun producten op natuurlijke basis gemaakt zijn. Van elk verkocht product gaat een deel van de inkomsten naar Stichting Edukans, die zorgen voor onderwijs in ontwikkelingslanden. Dat vind ik heel mooi!

(Tekst loopt door onder de foto)

Foto: Instagrampagina Colobar Hairsalon Den Bosch

Intensief masker of Olaplex-treatment

Natuurlijk kan je terecht voor een knipbeurt of kleuring, maar je boekt bij Charissa ook andere behandelingen: “Je kan alles los van elkaar boeken. Na een Olaplex-treatment voelt je haar weer helemaal gezond. Maar ook voor een blowdry (föhnen en stylen) kan je binnenlopen.”

Korting op je eerste behandeling

Ben je benieuwd en wil je een keertje kennismaken met Charissa? Dat kan! In augustus en september ontvang je maar liefst €20,- korting op je eerste behandeling naar keuze. Ook handig: Colorbar Hairsalon is de enige kapsalon in Den Bosch die open is op zondag én maandag!


Meer over Colorbar Hairsalon ontdekken?

Colorbar Hairsalon kappers

Vandaag gesloten

Gasselstraat 4 - 6, Den Bosch

Bekijk meer:kappers
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Bosch' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Bosch.

adv.