De Watertaxi vaart vanaf nu door Den Bosch: ‘Op het water vergeet je alles even’

Aangeboden door De Bossche Zomer

Foto: indebuurt Den Bosch

Ga je vandaag naar de Tramkade of ben je van plan het nieuwe terras aan de Smalle Haven te bezoeken? De komende weken kan het heel gemakkelijk allebei, want voortaan vaart De Watertaxi tussen verschillende plekken in Den Bosch. Op die manier kan iedereen van zoveel mogelijk activiteiten van De Bossche Zomer genieten. Wij maakten een tochtje met deze taxi.

Het is een beetje bewolkt als we aankomen bij de nieuwe steiger aan de Tramkade. Nieuwsgierig kijken we naar beneden. Het is al snel duidelijk om welke sloep het gaat: De Watertaxi is de enige sloep met een lange tafel. “Dat is inderdaad uniek, hieraan kunnen mensen lekker relaxed wat drinken”, zegt schipper Tim Duinmaijer (36) even later. “Een boot zoals deze, daar bestaat er maar één van. Ofja; binnenkort twee, want er komt een sloep bij!”

Vaste stops

Vol trots vertelt Tim meer over De Watertaxi. Iedereen die mee wil varen, moet dit vooraf reserveren. “Dat doen we om de coronamaatregelen goed te kunnen handhaven”, vertelt Tim verder. “In de boot kunnen normaal tien mensen, maar nu zijn het er zes. Als we niet met reserveringen werken, wachten mensen straks misschien terwijl de boot al vol zit. Dat wil ik voorkomen.”

“Door De Bossche Zomer kon deze taxi heel snel en gemakkelijk gerealiseerd worden”

De Watertaxi vaart tussen vaste stops: Tramkade, Smalle Haven, Aawal (nabij Café Herman), Sluis 0, Café de Unie, Kruithuis, Citadel, Dommel (nabij Café Buurt), in Engelen en bij Sluis Engelen. Tim: “Ik raad mensen aan om op de Tramkade op te stappen, vervolgens uit te stappen bij Dommel, daar lekker te wandelen en eventueel wat drinken bij Zomerterras Zuid [ook onderdeel van De Bossche Zomer, red.] en weer op te stappen bij Sluis 0 om terug te varen naar de Tramkade. Dan heb je een dagje Den Bosch, maar op een heel bijzondere manier!”

Onze vaartocht

Onze tocht begint bij de standplaats van De Watertaxi: bij de steiger op de Tramkade. We gaan door naar de Smalle Haven en komen ondertussen langs de prachtige huizen monumentale panden. Tim: “Ik vaar al jaren, maar toch zie ik regelmatig nieuwe dingen als ik op de boot ben. Vanaf het water ziet de stad er heel anders uit. Laatst ontdekte ik aan de andere kant een huis met een heel mooi dakterras. Dat was me vanuit de weg nooit opgevallen.”

Tekst loopt door onder de foto’s. 

Vaak op het water

Zonder enige moeite zorgt Tim ervoor dat de boot door de Bossche wateren vaart. Hij heeft dan ook veel ervaring: “Van jongs af aan ben ik vaak op het water te vinden. Het zit denk ik gewoon in me. Toen ik tien was, ging ik bij de zeeverkenners. We gingen vroeger met de boot op vakantie en ook nu heb ik een zeilboot. Je zou het water mijn tweede thuis kunnen noemen.”

 “Ik vaar al jaren, maar toch zie ik regelmatig nieuwe dingen als ik op de boot ben”

Rustgevend

Het varen geeft Tim een gevoel van rust. “Het heeft me door een lastige periode geloodst. Ik heb een tijd last gehad van een burn-out. Op die momenten ging ik vaak het water op, dat hielp enorm.” Tim vaarde zelfs van Den Bosch naar Engeland, een tocht die in totaal tien dagen duurde. “Zodra ik de touwen losmaak en met de boot wegvaar, maak ik mentaal ook een soort switch. Ik laat alles even achter bij de kade. Dat gevoel gun ik iedereen. Dat ik dit daarom nu voor de kost mag doen vind ik heel bijzonder.”

Tekst loopt door onder de foto’s. 

De Bossche Zomer

Dat Tim in mum van tijd met De Watertaxi kon starten, komt doordat het onderdeel is van De Bossche Zomer. Dit is een initiatief vanuit de gemeente om tijdens de coronacrisis toch activiteiten te organiseren, maar dan op een aangepaste manier. “Het ging eigenlijk heel vlot en simpel; ik stuurde de ideeën in en een paar dagen later was de vergunning er”, zegt hij. “Met momenten kan ik het nog niet helemaal bevatten dat we daadwerkelijk al varen. Het is zo snel gegaan. Maar het voelt goed. De eerste reactie, onder andere van wethouder Mike van der Geldt die meevoer, is erg positief. Nu mag de rest van Den Bosch het ontdekken!”

Tekst loopt door onder de foto’s. 

Terug op de Tramkade

Na een prettig tochtje komen we terug bij de Tramkade. We voelen ons – net als Tim – weer helemaal opgeladen. “Tja, het is niet zomaar een taxi!” Wil jij ook eens meevaren? Reserveren kan via deze link.

Andere activiteiten

De Watertaxi is slechts een van de vele initiatieven van De Bossche Zomer. Zo zijn er in heel de stad pop-upterrassen en voorstellingen. Onder andere Rooftopbar Wolvenhoek en Costa del Silo vallen onder Den Bossche Zomer. Wil je meer weten over De Bossche Zomer? Klik op de onderstaande oranje button:

 • Wil jij een 'Nieuw in Den Bosch' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Bosch.

De Bossche Zomer

Parade 23, 5211 KL Den Bosch

Meer informatie

Meer in deze categorie

Nieuw in Den Bosch

Ga naar “Noodles slurpen maar! Eerste noodlebar van Den Bosch is geopend”

Noodles slurpen maar! Eerste noodlebar van Den Bosch is geopend

Ga naar “Nieuwe Italiaanse delicatessenzaak in één na smalste pandje van Den Bosch”

Nieuwe Italiaanse delicatessenzaak in één na smalste pandje van Den Bosch

Ga naar “Chiel start fine dining restaurant: ‘Niets heeft mijn hart zo gepakt als Den Bosch’”

Chiel start fine dining restaurant: ‘Niets heeft mijn hart zo gepakt als Den Bosch’

Benjamin Den Bosch

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58”

Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58

 • Geldig t/m
Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Kinderpyjama € 9,99”

Kinderpyjama € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Alle A-merk glutenvrij van € 11,96 voor € 8,97”

Alle A-merk glutenvrij van € 11,96 voor € 8,97

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Agenda

Ga naar “Oetelrave Den Bosch”

Oetelrave Den Bosch

 • Barkade
 • 18 februari 2023

Topper

Ga naar “Carnaval in Oeteldonk”

Carnaval in Oeteldonk

 • Van 18 feb t/m 21 feb
carnaval in oeteldonk
Ga naar “Expositie ‘The Art of Comfort’”

Expositie ‘The Art of Comfort’

 • T/m 2 apr
Ga naar “The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3”

The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3

 • 10 maart 2023
Ga naar “Smèrrig Koningsdag Festival”

Smèrrig Koningsdag Festival

 • Koninkrijk van Muziek
 • 27 april 2023