Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Claudia introduceert gewichtloos drijven op zout water: ‘1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slaap’

Aangeboden door CloudSeven Relax & Unwind Studio 14 juni 2019

Aan de Helvoirtseweg in Vught zit sinds deze maand de relax and unwind-studio van Claudia de Laat: Cloudseven. “Mijn missie is om de mens in de hectiek van deze tijd een moment voor zichzelf te geven.” Iedereen kan er terecht: “Mensen met stress, sporters en zwangere vrouwen komen graag. Ze kunnen hier ontspannen, relaxen, herstellen en natuurlijk floaten!”

Ontspanning begint al op de weg naar Cloudseven, je parkeert gratis voor of achter het pand. Claudia vertelt: “Bezoekers komen in de zevende hemel, daar komt ook de naam vandaan. Cloud lijkt een beetje op Claudia en het getal zeven is al heel mijn leven mijn lievelingsgetal.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: Facebook Cloudseven Relax & Unwind Studio
Foto: Cloudseven Relax & Unwind
Foto: Cloudseven Relax & Unwind

Grote carrière switch

Claudia komt zelf uit Vught en werkte ooit hard in de uitzendwereld. “Ik heb zelf ervaren hoe het is om niet lekker in je vel te zitten en op de toppen van je tenen te lopen. Ik was een totaal ander mens: altijd aan het rennen en aan het haasten met vier afspraken tegelijk. Ik heb veel aan mezelf veranderd en geleerd om lekker in de zevende hemel te lopen.”

‘Ik miste de meerwaarde in mijn werk.’

Anderhalf jaar geleden gooide Claudia het roer om. Ze liep de marathon in New York. “Toen ik over de finish kwam, dacht ik: ‘Dit is het. Ik heb het gedaan. Als ik dit kan, kan ik alles aan. Maar er moest wel verandering in mijn leven komen. Ik maakte een switch in mijn leven en carrière. Hoewel ik het op mijn vorige werk fijn vond om met mensen te werken, miste ik daar de meerwaarde en maatschappelijke betrokkenheid.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Nailbar. Foto: Cloudseven Relax & Unwind
Nailbar. Foto: Cloudseven Relax & Unwind
Nailbar. Foto: Cloudseven Relax & Unwind

Een roze nailbar

Bij Cloudseven kun je ook je handen en voeten verwennen: “Handen zijn vaak het eerste wat je ziet van iemand. Het is echt iets van deze tijd om je handen goed te verzorgen. Het past bij het momentje voor jezelf.”

In december kreeg Claudia de sleutel van haar studio. Ze moest best veel verbouwen. “Ik vind het heel belangrijk dat de kleuren kloppen en wil de zintuigen prikkelen. Niet alleen met muziek maar dus ook met kleuren. In de studio gaan de kleuren van licht naar donker. In de nagelstudio zijn veel muren roze. Daarna loopt het over in lichtblauw en bij de float-cabines zijn de muren donkerblauw.”

Nieuw in de omgeving Den Bosch: floaten

Wat is floaten eigenlijk? Je drijft gewichtloos in een bad met een laag zout water, maar liefst vijfhonderd kilo magnesiumzout, in een eigen floatroom. “Floaten is een moment van diepe ontspanning. Een uur in de cabine staat gelijk aan vijf uur slaap. Het is een beetje als de dode zee. We zeggen altijd: ‘There is no wifi in the float room‘. In deze ruimte zijn helemaal geen prikkels.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Float room. Foto: Cloudseven Relax & Unwind
Float room. Foto: Cloudseven Relax & Unwind
Float room. Foto: Cloudseven Relax & Unwind

Floaten duurt een uur. “Ik zie je al schrikken, want dat lijkt lang. Maar de tijd vliegt voorbij. Na het floaten is het goed om tien minuutjes te landen en wat water te drinken, voor je de hectiek weer in gaat.”

Claudia is altijd benieuwd naar de ervaring van haar bezoekers: “De één krijgt er energie van en float graag in de ochtend, de ander ontspant liever voor het slapengaan. Ik vraag achteraf vaak hoe iemand het heeft ervaren en of ik nog iets kan betekenen.”

Ontspanningsmassage

Ook voor een klassieke ontspanningsmassage zit je bij Cloudseven goed. Ze hebben daarnaast behandelingen met de Icoone. “Hiermee passen we bindweefselmassage toe ter verbetering van de algehele huidconditie, vermindering van rimpels en cellulitis en de behandeling van littekens.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Ruim parkeergelegendheid. Foto: Cloudseven Relax & Unwind
Ruim parkeergelegendheid. Foto: Cloudseven Relax & Unwind
Ruim parkeergelegendheid. Foto: Cloudseven Relax & Unwind

Claudia raadt aan om een massage te boeken voor het floaten: “Sommige mensen hebben meer moeite om tot rust te komen. Een massage kan dan helpen om zich nog beter over te geven aan het floaten.”

Een afspraak maken

In de ontvangstruimte van Cloudseven staat een grote tafel met stoelen. Hier worden met regelmaat workshops over bijvoorbeeld mindfulness gegeven. Je kan het ook afhuren voor een babyshower of een middag met vriendinnen.

Je kunt online 24 uur per dag je afspraken inplannen. Niet alle arrangementen zijn online te boeken, sommige zijn alleen telefonische te reserveren of per mail.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door CloudSeven Relax & Unwind Studio. Meer over CloudSeven Relax & Unwind Studio ontdekken?

CloudSeven Relax & Unwind Studio beauty en wellness

Vandaag gesloten

Helvoirtseweg 130, Vught

Bekijk meer:beauty en wellness
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Bosch' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Bosch.

adv.