Gaaf: grootste stoomlocomotief ooit brengt bezoekje aan Den Bosch

Door Marèl Holtermans 9 augustus 2018

Eerder vertelden we jullie over het plan van Modeltreincenter ‘s-Hertogenbosch, die de grootste stoomlocomotief ooit naar Den Bosch wil halen. Goed nieuws: de kans dat -ie komt is nu wel heel erg groot! 

Nadat wij afgelopen donderdag 2 augustus een berichtje plaatsten over de mogelijke komst van de grote stoomlocomotief, kwam er een nieuwe post op de Facebookpagina van ModeltreinCenter ‘s-Hertogenbosch. Hierin stond dat de winkel op zaterdag 4 augustus dicht zou zijn voor een bezoek aan Stoomstichting Rotterdam.

Jaaa goed nieuws!

Een paar dagen later kwam dan eindelijk het verlossende woord: de reusachtige machine komt hoogstwaarschijnlijk onze kant op. En Martijn Lankhaar van ModeltreinCenter ‘s-Hertogenbosch kwam met nog een heugelijk nieuwtje: niet één, maar twee enorme locomotieven nemen een bezoekje aan Den Bosch! Beide zijn meer dan veertig meter lang.

(tekst loopt door onder de video)

Route

Welke route de treinen afleggen is nog niet helemaal zeker. Rotterdam is het beginpunt, doordat de treinen daar vandaan komen. Via Utrecht komen ze dan in Den Bosch aan. Vervolgens gaan ze acht keer op en neer naar Eindhoven óf Tilburg. ModeltreinCenter ‘s-Hertogenbosch is nu bezig om met ProRail data af te spreken dat de stoomtreinen het spoor op mogen. Dit is waarschijnlijk eind september of eind oktober.


Meer over MarklinCenter ontdekken?

MarklinCenter speciaalzaken

Vandaag gesloten

Vughterstraat 92, Den Bosch

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees ook: 

Stoomtrein den bosch

Fingers crossed: grootste stoomtrein ooit komt misschien naar Den Bosch

Waarschijnlijk zijn wij op de redactie niet de enigen die een haat-liefdeverhouding hebben met trein...
Kano

5 x originele vervoersmiddelen om Den Bosch te ontdekken

Wil je Den Bosch verkennen? Dat kun je natuurlijk lopend doen of met de fiets, met de auto of de bus...

Meer over

Nieuws

adv.