Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hudson’s Bay was tijdelijk dicht en verdwijnt definitief uit Den Bosch

Door Marèl Holtermans 19 september 2019

Hudson’s Bay sluit eind dit jaar al zijn Nederlandse winkels. Dit betekent dat het Bossche filiaal dus ook definitief zijn deuren sluit. Donderdag was het warenhuis gesloten. Wij leggen uit waarom en wanneer Hudson’s Bay dicht is. 

Alle vestigingen van Hudson’s Bay in Nederland gaan voor of op 31 december 2019 definitief dicht, zo meldt het ADHet bedrijf maakte dit vanmiddag bekend aan het personeel. Vandaag zijn de Hudson’s Bay winkels gesloten. Mocht je tijdens de wekelijkse koopavond dus willen shoppen bij het warenhuis in Den Bosch, moet je nog even geduld hebben.

Hudson’s Bay dicht

Op de deuren van het warenhuis hangt nu een briefje met de mededeling: wegens technische storing is onze winkel gesloten. Je raadt het al: er is geen stroomstoring of pinprobleem bij Hudson’s Bay in Den Bosch. “Morgenochtend om 10.00 uur zullen alle winkels weer open gaan”, laat een medewerker van het contactcentrum van Hudson’s Bay weten aan onze collega’s van indebuurt Tilburg.

Ontslagvergoeding

Hudson’s Bay kwam twee jaar geleden naar Den Bosch, maar had het vanaf het begin al moeilijk. Nu is het einde voor de opvolger van de V&D toch definitief daar. Alle medewerkers die voor 1 september in dienst waren bij Hudson’s Bay krijgen een ontslagvergoeding, laat vakbond CNV weten. De medewerkers krijgen de gelegenheid om onder werktijd te solliciteren en ontvangen kilometervergoeding. Daarnaast zal Hudson’s Bay een banenmarkt organiseren.

Problemen

Eerder liet de raad van bestuur van de Canadese warenhuisketen weten nog geen definitief besluit te hebben genomen over de winkel in Zwolle en de andere veertien filialen in Nederland. Er werd wel toegegeven dat de prestaties achterblijven, meldde het AD. Om hoeveel verlies het in Den Bosch en de rest van Nederland gaat, wil het bedrijf niet zeggen. Hudson’s Bay meldde alleen dat de Nederlandse winkels onderpresteren. Naast de vestiging in Den Bosch had Hudson’s Bay ook winkels in Amsterdam, Zwolle, Tilburg, Breda, Leiden, Den Haag, Rotterdam en Haarlem.

En nu?

Wat gaat er nu gebeuren met het pand aan de Markt? Wij houden het in de gaten en houden je natuurlijk op de hoogte! Eerder vroegen we het de mensen op straat en zij zeiden dit:

Hudson's Bay

[VIDEO] Dit willen Bosschenaren straks in het pand van Hudson’s Bay

Het gaat toch echt gebeuren: Hudson’s Bay sluit eind 2019 de deuren. Dat betekent dat het compleet v...

Meer over Hudson’s Bay ontdekken?

Hudson’s Bay kledingwinkels

Geopend09:30 - 21:00

Schapenmarkt 2-4, Den Bosch

Bekijk meer:kledingwinkels

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.