Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het busvervoer ligt komende donderdag plat!

Door Marloes van Vliet 2 januari 2018

Oh nee! Wil je aankomende donderdag (4 januari) met de bus reizen in Den Bosch? Let dan even op, het busvervoer ligt namelijk de hele dag plat – wij vertellen je er alles over.

Bizarre omstandigheden

Woordvoerder buschauffeurs Sooi van Weegberg: ”We hebben nu diensten van vier uur, waarin we niet eens naar de wc kunnen. Staken is voor ons een uiterst middel, we doen dit niet graag. Er is ook bewust gekozen voor de kerstvakantie, zodat scholieren er geen last van hebben.” De chauffeurs staken voor goede pauzeregeling, betere afspraken voor roosters en loonsverhoging, dat maken de vakbonden FNV en CNV bekend.

De hele dag geen bus

”De actiebereidheid in deze steden is heel hoog”, aldus bestuurder Marlies Peeters. De stakende chauffeurs komen bijeen in de stallingen en remises. De chauffeurs voeren actie tegen de hoge werkdruk en dat gaat aankomende donderdag (4 januari) gebeuren. Het nachtnet zal in de nacht van 3 en 4 januari en van 4 op 5 januari wel gewoon rijden.

Haal voor donderdag maar alvast je stalen ros uit de schuur, want dat wordt een retourtje op de fiets. Check vast deze tips om je dag te overleven.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.